x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Guvernul anunţă noi scutiri de impozite. Zeci de mii de români ar putea beneficia

Guvernul anunţă noi scutiri de impozite. Zeci de mii de români ar putea beneficia

21 Mai 2019   •   17:45
Guvernul anunţă noi scutiri de impozite. Zeci de mii de români ar putea beneficia
Sursa foto: Levente_Naghi/Getty Images/iStockphoto

Guvernul intenţionează să introducă şi în alte domenii ale economiei facilităţi fiscale de tipul celor de care beneficiază în prezent sectorul IT.

Printre sectoarele vizate se află industria textilă, cea prelucrătoare sau de apărare. 

Măsura are ca scop susţinerea acestor industrii, dar şi menţinerea forţei de muncă în aceste domenii, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. 

"Vrem stimularea şi altor zone din economie care vor avea un regim fiscal oarecum similar modelului care se aplică în sectorul IT, unde partea de impozit pe venit a fost eliminată", a spus Teodorovici, citat de Agerpres.

"Se analizează ca aceste facilităţi să fie aplicate şi în alte zone, cum ar fi industria prelucrătoare, industria de apărare, industria textilă, pentru ca aceste industrii să renască, pentru a stimula şi menţine forţa de muncă mai puţin calificată şi calificată. Guvernul aplică cu prioritate anumite măsuri, în anumite zone ale economiei şi spun că vor fi de succes. Avem un istoric în anumite industrii şi relaţii vechi care nu au mai fost valorificate", a explicat ministrul Finanţelor. 

El a participat marţi, la Cluj, la o întâlnire cu reprezentanţii mediului de afaceri, primari şi parlamentari. 

Angajaţii din sectorul IT nu plătesc impozitul pe venit, de 10%.

×
Subiecte în articol: guvernul teodorovici scutiri impozite salariu