EURES România dispune de 50 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier - gastronomic care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, salariul oferit fiind cuprins între 1.500 şi 2.400 de euro, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Potrivit documentului, pentru ocuparea posturilor, se va organiza selecţie în luna octombrie, la Bucureşti, iar angajarea se va face pe o perioadă de cel puţin 6 luni, începând tot din octombrie, cu posibilitate de prelungire a contractului de muncă pe durată nedeterminată.
"Angajatori germani reprezentaţi de Serviciile de Plasare Internaţională din cadrul Centralei de Mediere a Străinilor şi Specialiştilor ZAV Bonn oferă locuri de muncă pentru următoarele ocupaţii: bucătar/bucătar şef/bucătar specialist (15 posturi), ospătar (15 posturi), barman (5 posturi) şi personal în industria gastronomiei de sistem (15 posturi). Pentru ocuparea posturilor de ospătar, barman şi personal în industria gastronomiei de sistem, sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune de limba germană (nivel B1/B2). Pentru posturile de bucătar/bucătar şef/bucătar specialist, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată şi experienţă în domeniu, precum şi cunoştinţe de limba germană, cel puţin nivel A2", precizează ANOFM.
Salariul oferit este de 1.500 - 2.200 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar şi barman, de 1.700 - 2.400 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar/bucătar şef/bucătar specialist şi de 1.450 euro brut/lună pentru personalul în industria gastronomiei de sistem.
Cazarea poate fi asigurată de angajator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.
Sursa: Agerpres