x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Lucrătorii filipinezi sunt căutați în agricultură. Cât câștigă în fiecare lună

Lucrătorii filipinezi sunt căutați în agricultură. Cât câștigă în fiecare lună

de Redacția Jurnalul    |    06 Apr 2023   •   14:45
Lucrătorii filipinezi sunt căutați în agricultură. Cât câștigă în fiecare lună
Sursa foto: Hepta

Producătorii agricoli apelează tot mai mult la lucrătorii filipinezi din cauza deficitului de personal. Angajatorii spun despre aceștia că sunt cooperanți și harnici. 

"Conform cererilor primite de către agenția Work from Asia, există în momentul de față o nevoie fără precedent de personal pentru segmentul agricol, unde antreprenorii români caută atât operatori de mașinării agricole, de la tractoriști, la mecanizatori, cât și personal pentru ferme, chiar și asistenți veterinari, ingineri zootehniști, iar lista poate continua.

Muncitorii din Filipine sunt considerați a fi foarte bine pregătiți și serioși, iar agricultura noastră are nevoie de asemenea oameni”, explică Yosef Gavriel Peisakh, reprezentantul unei firme de recrutare.

Astfel că angajatorii doresc să lucreze cu ei, în pofida cheltuielilor pe care trebuie să le suporte cu aducerea lor în țară. 

"Muncitorii din Filipine lucrează în procesele de producere, prelucrare și ambalare la firma noastră. Avem muncitori filipinezi care au sosit în companie și în urmă cu cinci ani de zile, iar în prezent ne gândim să suplimentăm numărul lucrătorilor străini”, spune Gabriel Pătru, General Manager Patru Agro.

Salariul unui muncitor filipinez care lucrează în agricultură se ridică la circa 700 de euro net, scrie Adevarul.

 

×
Subiecte în articol: lucratori filipinezi