x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Memorandumul pentru punctul legal de pensie

Memorandumul pentru punctul legal de pensie

23 Feb 2010   •   00:00



Organizaţiile reprezentative ale pensionarilor au semnat astăzi "Memorandumul pentru punctul legal de pensie". Obiectivul acestui demers este de a impune respectarea obligaţiilor legale prevăzute în Legea 19/2000. Pensionarii cer stabilirea valorii punctului de pensie la cel puţin 45% din salariul mediu brut pe economie. Senatorul de Bucureşti Dan Voiculescu va depune un amendament la Legea unitară a pensiilor pentru a le susţine cauza.


Documentul a fost semnat astăzi la Senat de organizaţiile reprezentive ale pensionarilor, membre ale CNPV, respectiv Uniunea Generală a Pensionarilor din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România, Federaţia "Unirea" a Pensionarilor din România, Federaţia Naţională "Omenia" a C.A.R.P. din România împreună cu organisme asociative ale seniorilor din România, respectiv Federaţia Asociaţiilor de Pensionari din Sistemul Public.

În contextul dezbaterilor la Legea Pensiilor, pensionarii din România îşi propun să-şi concentreze eforturile de negociere şi protest în jurul acestui obiectiv fundamental, punctul de pensie de minimum 45%, aşa cum este prevăzut prin lege. "Nu politizăm. Doar ne organizăm pentru a nu mai lăsa pensionarii descoperiţi în faţa abuzurilor statului. Prin Memorandumul de astăzi eu mă angajez să depun un amendament la Legea unitară a pensiilor, astfel încât punctul de pensie să ajungă în sfârşit la cel puţin 45% din salariul mediu brut, aşa cum este legal şi moral. Dar o astfel de măsură presupune un consens al clasei politice. Este nevoie de consultări cu liderii tuturor grupurilor parlamentare şi cu preşedinţii de partid, de discuţii cu primul-ministru şi cu ministrul de Finanţe, de identificarea responsabilă de resurse pentru finanţarea măsurii. Voi încerca chiar eu să indic o serie de resurse în acest sens", a declarat senatorul de Bucureşti Dan Voiculescu. 

×
Subiecte în articol: munca