x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Oferte şi contraoferte

Oferte şi contraoferte

de Catalin Pruteanu    |    31 Aug 2008   •   00:00
Oferte şi contraoferte

CONSECINŢĂ  ●  Indecizia dăunează carierei
Angajaţii care vor să-şi schimbe jobul trebuie să fie prudenţi în privinţa eventualelor contraoferte.



CONSECINŢĂ  ●  Indecizia dăunează carierei
Angajaţii care vor să-şi schimbe jobul trebuie să fie prudenţi în privinţa eventualelor contraoferte.

Cînd Alex i-a spus şefului "Pot să vorbesc ceva cu tine?”, acesta a pălit. După ce a aflat că Alex vrea să plece, i-a făcut pe loc o contraofertă: dublare de salariu, dar acesta l-a refuzat, spunîndu-i că nu mai avea cum să dea înapoi, deja acceptase oferta firmei concurente. Spre deosebire de el, Mihaela, angajata pe un post de middle management dintr-o firmă de retail, a acceptat contraoferta şefului şi a rămas, spunîndu-le «nu» celor care ar fi trebuit să-i devină noii angajatori.

RISC. De cele mai multe ori, angajaţilor valoroşi din companii li se fac contraoferte atunci cînd vor să plece. Unii acceptă, alţii nu, dar primii sînt supuşi unui risc: "Dacă rămîi, asupra ta va plana întotdeauna suspiciunea lipsei de loialitate, chiar dacă e plăcut să-ţi vezi şeful cum te roagă să rămîi”, crede David Moyer, directorul unei firme americane de recrutare.

De obicei, şefii sînt luaţi prin surprindere de angajaţii care pleacă, dar, la scurt timp, apar resentimentele. Pentru Mihaela, decizia de a rămîne s-a dovedit greşită şi, în numai două luni, îşi căuta un nou job. Jay Gaines, un alt expert american, spune că acceptarea contratofertei e periculoasă: şeful ar putea crede că toată povestea cu plecarea e un şantaj, astfel că decizia trebuie luată cu cea mai mare grijă.

×
Subiecte în articol: cariera