x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Patronatele caută joburi pentru români

Patronatele caută joburi pentru români

de Diana Scarlat    |    23 Feb 2011   •   17:40

Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR-1903) a lansat ieri proiectul strategic pe fonduri structurale “Qualymatch - Sistem integrat de asistenţă pentru îmbunătăţirea accesului pe piaţa muncii pe baza calificării”. Cristina Zevedei, director general AMPOSDRU, a declarat pentru Jurnalul Naţional că nu vor mai fi probleme legate de plăţile pentru proiecte. “Astăzi (ieri, n.r.) ne-au intrat banii, iar plăţile se vor face începând cu 1 martie. Noua echipă de la Bruxelles ne sprijină foarte mult”, spune Cristina Zevedei.

Proiectul lansat ieri are o valoare totală de 16.820.184 lei şi se va derula pe o durată de 30 de luni, în opt regiuni ale ţării, în parteneriat cu e-Training Formación y Desarrollo din Spania.se. Reţeaua de asistenţă la nivel local va fi accesibilă în oraşele Bucureşti, Piatra Neamţ, Focşani, Braşov, Târgovişte, Bistriţa, Deva şi Râmnicu Vâlcea. Cezar Corâci, liderul UGIR 1903, a declarat că patronatele încearcă să facă mai mult decât Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cunoscându-se nevoile angajatorilor din teritoriu.

În urma acestui proiect, cel puţin 1.600 de persoane îşi vor îmbunătăţi adaptabilitatea pe piaţa muncii pe perioada proiectului, dintre care 40% prin participare la programe integrate. De asemenea, cel puţin 2.400 de persoane vor beneficia de o vizibilitate mai bună pe piaţa muncii şi de o poziţie mai bună în procesul de mediere ca urmare a activităţilor din proiect. Pentru 400 de persoane va fi facilitat demersul antreprenorial pe perioada proiectului, iar cel puţin 7.500 de persoane vor fi mai bine informate cu privire la oportunităţile şi cerinţele pieţei muncii.

×