x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Unii români se pot pensiona mai repede. Care este condiția

Unii români se pot pensiona mai repede. Care este condiția

de Redacția Jurnalul    |    09 Mar 2023   •   12:15
Unii români se pot pensiona mai repede. Care este condiția

Locuitori din mai multe zone ale țării se pot retrage mai repede din activitate.

Astfel că românii din 7 județe vor putea să iasă mai repede la pensie fără să sufere penalizări. Lista orașelor va fi extinsă. Este vorba de locuitori din zone poluate. Condiția este ca aceștia să locuiască peste 30 de ani în aceste orașe, scrie antena3CNN

Senatul a votat ca și persoanele care trăiesc în orașele Pitești și Giurgiu, și localitățile Vladimirescu, Arad, Horea, Cucir Mandruloc, din județul Arad, să poată beneficia de reducerea cu doi ani a vârstei standard de pensionare. Totodată, mai sunt incluse și localitățile Băiuț, Cavnic, Cicârlău, Deseşti, Satulung, Şişeşti, Remetea Chioarului şi Copalnic Mănăştur din judeţul Maramureş. Alte propuneri includ și orașul Codlea, din județul Brașov, localitățile Bistra și Sălciua din județul Alba, Comănești, județul Bacău.

"Studiile efectuate în aceste zone arată că speranţa de viaţă este cu 6-10 ani mai scăzută decât media naţională din cauza poluării, până la data de 31 decembrie 2030 finalizându-se programele de depoluare", arată inițiatorii proiectului.

Sunt considerate zone poluate cele unde sunt utilizate și prelucrate substanțe periculoase, de tip sulf, clor sau amoniac.

 

×
Subiecte în articol: pensionare pensie poluare