x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Piața muncii: Angajații vor lucra în sistem hibrid în 2022

Piața muncii: Angajații vor lucra în sistem hibrid în 2022

31 Ian 2022   •   11:54
Piața muncii: Angajații vor lucra în sistem hibrid în 2022
Sursa foto: Unsplash.com

Angajații vor lucra mai ales în sistem hidrid în 2022, respectiv câteva zile din săptămână la locul de muncă și alte zile de la distanță, arată o analiză K2S - Key 2 Success.

"Tabloul tendinţelor de anul acesta este completat de o accelerare a inteligenţei artificiale, integrarea programelor de sănătate mintală în rândul angajaţilor, accentul pus pe abilităţi şi nu pe roluri, dar şi monitorizarea productivităţii la locul de muncă", explică studiul.

Companiile vor trebui să găsească un echilibru între aşteptările angajaţilor cu privire la programul de lucru și menținerea culturii organizaţionale solide împreună cu lucrul în echipă.

"Datele noastre arată că aproximativ 90% dintre angajaţii români, manageri sau specialişti sunt multumiţi de libertatea crescută pe care o aduce munca de tip hibrid, sugerând că aceasta va fi probabil o tendinţă care se va impune pe termen mediu şi lung. Aşadar, 2022 vine cu noi provocări pentru angajatori - în special din zona de reinventare continuă a procedurilor şi proceselor, coeziunii echipei, dar şi a comunicării interne. Aceasta din urmă suplineşte prezenţa fizică limitată la locul tradiţional de muncă şi echilibrează impactul negativ produs de ştirile despre pandemie. Toate acestea vor pune în continuare presiune pe top management şi pe departamentele de resurse umane, de a asculta mai mult sugestiile angajaţilor şi de a crea programe prin care angajaţii să se simtă conectaţi şi motivaţi", spune Valentin Dima, Consultant Senior în cadrul K2S.

Doar 18,4% dintre angajaţi au început să lucreze de acasă în pandemie, în timp ce media europeană este de 36,8%. La nivel global, 70% dintre angajaţi îşi doresc să aibă în continuare acces la opţiuni flexibile de lucru de la distanţă şi 65% vor să lucreze mai des alături de colegii lor.

Totodată, inteligenţa artificială şi automatizarea vor duce la crearea a 97 de milioane de noi locuri de muncă până în 2025.

Angajatorii încep să dea importanță strategiilor de sănătate şi bunăstare a angajaţilor, inclusiv sănătatea mintală.

 

×