x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii România Jună se adună la Putna

România Jună se adună la Putna

de Diana Scarlat    |    15 Iul 2011   •   21:00
România Jună se adună la Putna

Banca Nationala a Romaniei si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ii aduna pe studentii si pe absolventii romani la congresul 'Romania Juna'.

Acest eveniment organizat de Liga Studentilor Romani din Strainatate, alaturi de organizatiile studentesti din Romania, reprezinta un prim pas important al noii generatii spre asumarea raspunderii colective pentru viitorul tarii. Obiectivul principal al evenimentului este de a defini directiile principale pentru dezvoltarea tarii noastre, pe termen lung, din perspectiva tinerilor romani educati la cel mai inalt nivel mondial. Totodata, 'Romania Juna' marcheaza 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna si Primul Congres al Studentilor Romani de Pretutindeni, care a avut loc in august 1871, cand personalitati ca Mihai Eminescu, Ioan Slavici si Ciprian Porumbescu au unit generatia lor in jurul acelorasi valori si idealuri, consolidand bazele Statului Roman Modern.

Evenimentul se va desfasura intre 12-15 august 2011 si va avea doua componente principale: Forumul 'Romania Juna' si Pelerinajul la Manastirea Putna. Forumul se va desfasura in perioada 12-14 august la Institutul Bancar Roman, sub inaltul patronaj al Bancii Nationale a Romaniei, si va reuni specialisti romani din diverse domenii, grupati in 11 grupuri de expertiza: cultura, democratie si justitie, economie, educatie, energie si mediu, identitate nationala, relatii internationale, sanatate, solidaritate sociala, tehnologie si antreprenoriat, transporturi si infrastructura. Obiectivul forumului este conturarea unui document care va sintetiza principalele directii de dezvoltare pentru Romania, fiind propus si asumat de tinerii romani.

Pentru inscrierea la Forum, studentii si absolventii din tara si din strainatate care doresc sa contribuie la conturarea unei noi viziuni pentru Romania sunt invitati sa completeze formularul disponibil online si sa trimita CV-ul la adresa romania-junalsrs.ro in perioada 1-31 iulie.

Toti tinerii romani din tara si strainatate sunt invitati sa se alature pe 15 august pelerinajului catre Manastirea Putna, anuntandu-si participarea online. La Putna vor fi prezentate concluziile Forumului, se vor depune coroane de flori si se vor sarbatori asa cum se cuvine 140 de ani de la Marea Serbare de la Putna si de la Primul Congres Studentesc Roman.

Pentru pregatirea Forumului 'Romania Juna', organizatorii solicita contributii de la toti tinerii romani care doresc sa isi prezinte viziunea pentru Romania de maine. Ei sunt invitati sa participe la concursul online Pitch 4 Romania, postand o prezentare (video sau text) pe pa­gina de Facebook a LSRS Romania. Cele mai apreciate postari vor fi premiate. Concursul este deschis in perioada 1 iulie-1 august 2011.

×
Subiecte în articol: piata muncii