x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii România, pe locul 3 în clasamentul celor mai atractive state pentru călătorii și munca la distanță

România, pe locul 3 în clasamentul celor mai atractive state pentru călătorii și munca la distanță

11 Ian 2022   •   17:25
România, pe locul 3 în clasamentul celor mai atractive state pentru călătorii și munca la distanță

România se află pe locul 3 în topul statelor cele mai favorabile pentru combinarea muncii la distanță cu călătoriile, arată un clasament realizat de momondo.ro. 

Au fost analizate  111 de țări, în funcție de 22 de criterii, împărțite în 6 categorii: accesibilitate şi costuri de călătorie; preţuri locale; siguranţă şi sănătate; facilităţile muncii de la distanţă; viaţa socială; vremea.

Pe primele locuri se află Portugalia, Spania şi România, urmate de Mauritius, Japonia, Malta, Costa Rica, Panama, Republica Cehă şi Germania.

România se află pe poziția a treia datorită costurilor mai mici de trai și a prețurilor scăzute la hoteluri, închirieri auto și la apartamente. În plus, viteza la internet este forate bună iar locuitorii vorbesc limba engleză. La acestea se adaugă vizele oferită de autoritățile române pentru liber profesioniști. 

Portugalia a obținut punctaje mari la toate categoriile, inclusiv vreme, locuri de distracție, rată mică a criminalității, cost de trai scăzut, cunoașterea limbii engleze. Totodată, oferă vize digitale.

Spania stă foarte bine la cafenele și restaurante, internet, spații co-working, vize pentru liberii profesionişti, distracții.
 

×
Subiecte în articol: calatorii munca la distanta