x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vești bune pentru români. Ce venituri vor crește după alegerile locale și europarlamentare

Vești bune pentru români. Ce venituri vor crește după alegerile locale și europarlamentare

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2024   •   14:30
Vești bune pentru români. Ce venituri vor crește după alegerile locale și europarlamentare

După alegerile locale și europarlamentare vor crește unele salarii și pensii.

Astfel că salariul minim pe economie va ajunge la 3.700 de lei brut de la 1 iulie 2024, de la 3.300 lei brut în prezent. În plus va fi și o scutire de taxe pentru 300 de lei din această sumă. 

Totodată, după recalcularea pensiilor de la 1 septembrie 2024, circa 3 milioane de pensionari vor primi mai mulți bani. 

Creșteri salariale pentru 1,8 milioane de salariați

Aproximativ 700.000 de români sunt plătiți cu salariul minim, repsectiv 15% dintre angajați. Astfel că de la 1 iulie 2024 aceștia vor primi 400 de lei brut în plus. 

Însă de majorarea salariului minim pe economie vor beneficia 1.871.266 de angajați. 

„Cea mai așteptată decizie de azi este creșterea salariului minim de la 3300 la 3700 de lei lunar, de la 1 iulie. Este o măsură agreată cu partenerii de dialog social, de care beneficiază peste 1,8 milioane de angajați din România.

De asemenea, la solicitarea mediului de afaceri, am aprobat majorarea de la 200 de lei la 300 de lei a sumei lunare neimpozitate. Practic, angajații primesc în plus 284 de lei pe lună”, spune premierul Marcel Ciolacu. 

Punctul de amendă NU se majorează

O altă veste bună este că punctul de  amendă nu se majorează. Acesta este de 165 de lei și ar fi trebuit să crească la 185 de lei, dar autoritățile au decis să îl plafoneze. 

Venituri mai mari pentru 3 milioane de pensionari 

Veniturile a peste  3 milioane de pensionari vor crește după recalcularea de la 1 septembrie 2024. 

Procesul de recalculare este aproape finalizat, urmând ca deciziile să fie tipărite și trimise către toți pensionarii români. 

”Suntem pe finalul acestui proces. Cred că peste 99% din dosarele existente în Casele Naționale de Pensii deja procesate și digitalizate, vorbim de procesul de evaluare.

Urmează ca în perioada următoare noi să tipărim deciziile de pensii, vom trimite deciziile către teritoriu, va trebui ca ei să tipărească aceste decizii și undeva în vară începem să emitem aceste decizii de pensionare către beneficiarii noștri pensionari.

Suntem în grafic, știm exact ce avem de făcut, nu avem nicio întârziere”, a explicat Daniel Baciu, la Antena3 CNN

×
Subiecte în articol: pensii salarii majorari alegeri