x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Noile schimbări de la Credit Suisse. Circa 30% dintre locurile de muncă vor fi desființate

Noile schimbări de la Credit Suisse. Circa 30% dintre locurile de muncă vor fi desființate

de Redacția Jurnalul    |    02 Apr 2023   •   17:20
Noile schimbări de la Credit Suisse. Circa 30% dintre locurile de muncă vor fi desființate
Sursa foto: Hepta

Restructurarea Credit Suisse presupune disponibilizarea a circa 30% dintre angajați, iar din fuziunea cu UBS va rezulta o nouă bancă, scrie Reuters.

Vor fi astfel eliminate până la 36.000 de locuri de muncă din toată lumea, potrivit unui senior manager de la UBS, care a preluat instituția financiară elvețiană pentru a evita falimentul. Dintre acestea, 11.000 de posturi vor fi desființate doar în Elveția. 

UBS a acceptat preluarea la preț scăzut, de numai 3,3 miliarde de dolari, a rivalei Credit Suisse, la cererea guvernului de la Berna, Băncii Naționale a Elveției și Autorității de reglementare a piețelor financiare. 

În urma preluării se va forma o nouă instituție bancară, cu circa 120.000 de angajați la nivel mondial și active de 1.600 de miliarde de dolari. 

Viitorul director general de la UBS, Sergio Ermotti, a calmat însă temerile privind dimensiunea prea mare a viitoarei bănci. 

 "Chiar şi prin punerea laolaltă a UBS şi Credit Suisse nu vom fi în fruntea clasamentului băncilor internaţionale în funcţie de mărime. Problema unei mărimi excesive nu există", a spus oficialul, care a precizat că în Elveția, aceasta va fi comparabilă cu Raiffeisen Group și băncile cantonale. Însă vor avea o poziție mai puternică pe segmentul împrumuturilor acordate multinaționalelor. Ermotti a mai explicat că modelul de business va fi ca cel al UBS, respectiv administrarea averilor și reducerea riscurilor la activitățile de investment banking.

Acţionarii Credit Suisse vor primi doar 0,76 de euro/acțiune iar fuziunea dintre cele două bănci se va realiza fără votul acționarilor. 

×