x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Slujbe in strainatate

Slujbe in strainatate

31 Mai 2005   •   00:00

Locuri de munca pentru persoane calificate in peste 30 de meserii. Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza incepand de astazi inscrieri in banca de date.

  • de CRISTIAN PETRU
  • LOCURI DE MUNCA

  • DEPUNEREA DOSARULUI. Persoanele care vor sa plece in strainatate pot participa incepand de astazi la preselectiile organizate de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca
    Lipsa locurilor de munca din tara si banii sunt principalele motive pentru care romanii prefera sa plece in strainatate la munca. Unii merg la risc, adica spera ca acolo vor reusi sa isi gaseasca o slujba, altii pleaca cu contracte incheiate in tara. Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) organizeaza saptamana aceasta, dar si saptamana viitoare, la sediul Bucuresti din Strada Valter Maracineanu Numerele 1-3, preselectie pentru joburi in strainatate. Incepand de astazi de la ora 9:00 se pot prezenta la sediul Oficiului persoanele care sunt calificate in urmatoarele meserii: electromecanic camioane (barbati cu varsta cuprinsa intre 20-40 ani, cu vechime de minimum 5 ani in montaj si repararea de elemente electrice-electronice de automobile, de preferinta camioane), mecanic de camioane (barbati cu varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani, vechime de minimum 5 ani ca mecanic de camioane, specializat in cutii de viteze, directii si diferentiale), mecanic de camioane (barbati cu varsta cuprinsa intre 25 si 40 ani, cu vechime de minimum 4 ani ca mecanic de camioane, specializat in pompe de injectie si motoare). Mai pot participa la inscrierea in banca de date cei calificati in meseriile de cazangiu-tinichigiu (barbati cu varsta de maximum 35 de ani, cu vechime de minimum 5 ani in industria metalurgica sau automatica, realizand modificari, montaje, sudura si asamblarea pieselor metalice si hidraulice dar si cunostinte de interpretarea de planuri si scheme), tinichigiu (barbati cu varsta de maximum 35 de ani, vechime de minimum 5 ani imediat anterior anului 2005 in industria lemnului, realizand lucrari de tinichigerie, sudura si canalizari industriale).

    FRANTA. Incepand de lunea viitoare (6 iunie) si pana pe 17 iunie, OMFM organizeaza preselectie pentru locuri de munca in Franta, pentru domeniul hotelier. Contractele vor fi incheiate pentru o perioada cuprinsa intre 6 si 18 luni, iar salariul va fi de aproximativ 1.000 euro net pentru o luna (41 de ore/ saptamana). La preselectie pot participa numai persoanele cunoscatoare de limba franceza nivel avansat acestea urmand a fi testate in aceasta privinta. Potrivit ofertei primite de la angajatori, pentru aceste slujbe pot opta persoanele calificate in meseriile de: ospatar (femei si barbati, cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, cu experienta de minimum 1 an imediat anterior anului 2005), camerista (femei cu varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, experienta de minimum 1 an) si bucatar (barbati cu varsta 20-30 de ani, experienta de minimum 1 an ).

    ALTE JOBURI. Tot in perioada 6-17 iunie, OMFM organizeaza inscriere in baza de date pentru cei calificati in urmatoarele meserii: drujbist in domeniul forestier (barbati cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani, minimum 1 an vechime), fasonator mecanic in domeniul forestier (barbati cu varsta intre 20 si 40 de ani, minimum 1 an vechime), macelar-transator (barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani, cu minimum 2 ani vechime), ospatar (barbati si femei, cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani, cu minimum 2 ani vechime), bucatar (barbati si femei, cu varsta intre 20 si 40 ani, cu minimum 2 ani vechime), fierar betonist (barbati, cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, minimum 2 ani vechime) si dulgher (barbati, cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, minimum 2 ani vechime). La inscriere pot participa si persoanele care indeplinesc urmatoarele conditii si au urmatoarele calificari: tamplar (barbati, cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, cu minimum 2 ani vechime), zidar (barbati, cu varsta intre 20 si 45 de ani, cu minimum 2 ani vechime), tinichigiu- vopsitor auto autobuze si camioane (barbati, cu varsta maxima 45 de ani, minimum 5 ani vechime), mecanic autobuze si camioane (barbati, cu varsta maxima 45 ani, cu minimum 5 ani vechime), mecanic utilaj greu (mecanic excavatoare, macarale, buldozere etc, barbati cu varsta maxima 45 ani, si cu minimum 5 ani vechime), mecanic hidraulic (barbati cu varsta maxima 45 ani, cu minimum 5 ani vechime), electromecanic autobuze si camioane (barbati cu varsta maxima 45 ani, cu minimum 5 ani vechime), electromecanic (barbati cu varsta de maxim 35 ani, cu minimum 4 ani vechime in intretinerea mecanica a platformelor industriale, cunostinte de electricitate, structuri metalice, sudura cu fir continuu si cu electrozi), electrician in constructii (barbati cu varsta maxima 45 ani, cu minimum 5 ani vechime imediat), electrician inalta si joasa tensiune (barbati, varsta maxima 45 de ani, cu minimum 5 ani vechime) si electrician intretinere (barbati, varsta maxima 45 de ani, minimum 5 ani vechime) si instalator aer conditionat (barbati cu varsta maxima 45 ani, minim 5 ani vechime). Mai pot participa la inscrierea in banca de date cei calificati in meseriile de frigotehnist (barbati, varsta maxima 45 de ani, cu minimum 5 ani vechime), cazangiu (barbati, varsta maxima 45 de ani, minimum 5 ani vechime), sudor argon si CO2 (barbati, varsta maxima 45 de ani, minimum 3 ani vechime) si sofer de tir international (barbati cu varsta maxima 45 de ani, minimum 5 ani vechime dovedita prin cartea de munca).

    CONDITII. Oficiul nu percepe nici un fel de taxe si comisioane pentru inscrierea in banca de date sau pentru preselectii. Vor fi acceptate numai dosarele in care se prezinta toate documentele cerute.

    Depunerea dosarului constituie primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate. Mai multe detalii despre aceste locuri de munca puteti obtine accesand adresa de Internet a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, www.omfm.ro.

    PRESELECTIE PENTRU NIGERIA
    Persoanele cunoscatoare de limba engleza, nivel mediu/ avansat si care vor sa munceasca in Nigeria pentru o perioada cuprinsa intre 6 luni si doi ani si sa castige peste 2.000 de dolari lunar mai pot participa pana pe 8 iunie la preselectia organizata de Ofi-ciul pentru Migratia Fortei de Munca. Joburile sunt pentru sef de santier, inginerii mecanici, mecanici, supervizor fabricare asfalt, supervizor asfaltare si specialisti canalizare. Mai multe informatii privind conditiile de participare la aceasta preselectie puteti obtine accesand adresa de Internet www.omfm.ro.

    ACTE
    Documentele necesare pentru participarea la preselectii sau pentru inscrierea in banca de date sunt urmatoarele:
  • Copie B.I. / C.I.;
  • Copie pasaport cu valabilitate de minimum 1 an (6 luni pentru preselectia care incepe astazi)
  • Fisa personala (tipizat OMFM)
  • C.V. in limba romana (tipizat OMFM)
  • Copie legalizata a certificatului de absolvire si/sau calificare
  • Copie legalizata a cartii de munca (toate paginile scrise)
  • Adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos
  • Cazierul judiciar in original care sa ateste ca nu are antecedente penale (termen de valabilitate 1 luna)
  • Declaratie pe proprie raspundere legalizata notarial din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate
  • 2 fotografii tip pasaport.
  • ×