x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Şomajul şi locurile de muncă

Şomajul şi locurile de muncă

de Diana Scarlat    |    10 Iul 2009   •   00:00

Rata şomajului a crescut în luna iunie la 6,0%, de la 5,8% în luna mai şi 3,7% în iunie 2008.



Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă a fost de 548.940 de persoane, conform datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Judeţele cu cea mai mare rată a şomajului sunt în continuare Vaslui, cu 12,1% şi Mehedinţi, cu 10,6%, iar printre cele mai puţin afectate se numără Ilfov, cu o rată de numai 1,5%, şi Bucureşti, cu 1,8%.

La 1 iulie, totalul şomerilor indemnizaţi şi neindemnizaţi din Bucureşti era de 19.733, dintre care 143 au absolvit cursurile de calificare şi recalificare organizate de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti. În acelaşi timp, la AMOFM au fost înregistrate 1.097 locuri de muncă vacante pentru săptămâna 8 - 15 iulie, mai puţine decât săptămâna trecută, când se ofereau 1.384 de posturi vacante.

"Dintre acestea, 96 sunt pentru absolvenţii de studii superioare, iar 367 necesită nivelul de studii medii. Pentru muncitorii calificaţi sunt anunţate 464 de locuri vacante, iar pentru muncitorii necalificaţii sunt înregistrate 170 de oferte", declară reprezentanţii AMOFM Bucureşti. Ofertele de locuri de muncă variază permanent, astfel încât cei interesaţi se pot adresa agenţiilor locale şi se pot informa accesând paginile web ANOFM, AMOFM sau AJOFM ale fiecărui judeţ.

×