x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Sporuri URIAȘE pentru bugetari. Motivele incredibile pentru care angajații la stat primesc bani în plus

Sporuri URIAȘE pentru bugetari. Motivele incredibile pentru care angajații la stat primesc bani în plus

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2023   •   14:20
Sporuri URIAȘE pentru bugetari. Motivele incredibile pentru care angajații la stat primesc bani în plus

În plin plan de austeritate bugetară, mulți salariați de la stat primesc sporuri de periculozitate, iar unele motive pentru care beneficiază de sume importante sunt de-a dreptul hilare. Angajații din instituțiile publice primesc bani în plus pentru hemoroizi, unde electromagnetice, luarea deciziilor și chiar pentru Ziua Bărbatului.

Munca la stat este considerată cu "grad major" de periculozitate, astfel că sunt acordați mai mulți bani pentru motive care depășesc orice imaginație. 

Unii salariați din Ministerul de Finanțe ajung să câștige mai mult decât ministrul. Astfel că funcția de director din cadrul Direcției Generale de Inspecție Economico-Financiară este remunerată cu 10.000 de lei, cea de șef de serviciu cu 14.000 de lei, la fel şi un consilier superior. În total, această direcție are 44 de angajați cu salarii de 75.000 de euro.

Totodată, munca în Ministerul de Finanțe are şi un "grad major" de periculozitate, astfel angajaţii primesc sporuri.

Un manager public superior grad V beneficiază de un spor pentru condiţii de muncă de 4.088 de lei, un consilier pentru afaceri europene, grad IV, primește un spor de periculozitate de 3.160 de lei, un secretar general grad II primește un spor pentru condiţii de muncă de 2.416 lei. 

De asemenea, angajații de la asistență socială subordonați Consiliului Județean Neamţ primesc sporuri pentru hemoroizi, la care s-ar putea adăuga 7 zile în plus la concediul de odihnă, potrivit unui proiect din 29 iunie 2023. 

Nici parlamentarii români nu au fost lăsați deoparte. Pe lângă salariu, vacanțe lungi și 4 zile de muncă pe săptămână, ei primesc și sporuri pentru unde electromagnetice. 

Astfel că secretarul general are un spor lunar de 3.030 de lei, directorul general beneficiază de un spor de 2.315 de lei, un şef de serviciu are un spor lunar de 1.784 de lei, în timp ce un muncitor necalificat are un spor de numai 285 de lei.

Un alt spor ar putea fi introdus pentru luarea deciziilor și condiții de muncă ce pot afecta memoria şi văzul. 

-solicitare neuro-psihosenzorială (atenţie, memorie, văz) în cursul activităţilor are implică analiza şi emiterea de decizii în timp util, incluzând şi gestionarea diverselor stări conflictuale şi litigii.

-risc de îmbolnăvire prin contactul cu adresanți ai acestora (bacterii, fungi, virusuri, sau în stare de purtători, în cursul activităţilor specifice (audiente, activități de investigație şi cercetare a diferitelor probleme specifice în unități sanitare sau la cererea diferiților solicitanți). 

Ar putea fi recompensată și Ziua Bărbatului. Reprezentanții angajaților de la ANRE au cerut creşterea cu 15% a salariilor, primă pentru angajaţii care au certificate de acces la informaţii clasificate (ORNISS) şi primă pentru bărbaţi de 300 de lei, de Ziua Bărbatului.

Instituţia are 360 de angajați, mai mult decât instituții similare din ţări mai mari, iar un proiect de lege prevede suplimentarea cu 180 de posturi, potrivit antena3CNN. 

Și toate aceste sporuri sunt acordate în condițiile în care executivul spune că vrea să introducă austeritate bugetară punând jugul tot pe mediul privat, cel care susține bugetele instituțiilor de stat. 

Sporuri pentru bugetari

×
Subiecte în articol: angajati bugetari stat sporuri