x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Top 10 cei mai mari angajatori ai lumii. Vezi cine are un număr dublu de angajaţi faţă de McDonald’s

Top 10 cei mai mari angajatori ai lumii. Vezi cine are un număr dublu de angajaţi faţă de McDonald’s

17 Sep 2011   •   12:49
Top 10 cei mai mari angajatori ai lumii. Vezi cine are un număr dublu de angajaţi faţă de McDonald’s

Una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta guvernele multor state dezvoltate este crearea de noi locuri de munca, in vremuri de austeritate fiscala si crestere anemica, noteaza The Economist. Sectorul privat genereaza putine locuri de munca, in timp ce in sectorul guvernamental reducerile de cheltuieli se soldeaza, finalmente, cu reduceri de personal. Publicatia britanica a realizat topul primilor 10 angajatori din lume. In acest top, 7 entitati sunt de stat si doar 3 private. Departamentul de Aparare al Statelor Unite conduce topul, cu 3,2 milioane de angajati (o sutime din populatia SUA), in vreme de lantul mondial de restaurante McDonald’s ocupa pozitia a patra, cu 1,7 milioane de salariati. Raportat la populatia unei tari, cel mai mare angajator este Serviciul de Sanatate Publica din Marea Britanie, cu 1,4 milioane de angajati – 2,5% din intreaga populatie (si, cu toate acestea, personalul pare insuficient, de vreme ce se angajeaza, masiv, medici si asistente medicale din tari precum Romania, chiar daca multi nu sunt buni vorbitori ai limbii engleze).

Cel mai mare angajator din Romania este, conform Ziarului Financiar, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - POSDRU, care are peste 20.000 de angajati, carora le plateste, anual, salarii de 500 de milioane de euro.

×