x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Top orașe din Germania alese de români pentru munca în străinătate

Top orașe din Germania alese de români pentru munca în străinătate

08 Dec 2022   •   14:50
Top orașe din Germania alese de români pentru munca în străinătate

Germania este una dintre țările europene unde un număr foarte mare de români aleg să se stabilească, fie pentru condițiile bune de viață și studii, fie pentru a începe un nou capitol din viață, într-o țară dezvoltată din toate punctele de vedere. Atunci când aleg să pornească pe acest nou drum, românii caută să ajungă în orașe unde există comunități mari de români.

Orașele din Germania cu cea mai mare comunitate de români

Cu trecerea anilor, tot mai mulți români aleg să se mute în Germania. Totuși, atunci când au de ales, ei decid să plece spre orașe care le oferă securitatea locului de muncă și oportunități bune de carieră. Dar, în afară de aceste criterii, ei caută să ajungă în orașe cu mulți români, pentru a se putea integra mult mai ușor și pentru a găsi sprijin în caz de nevoie. De asemenea, ei caută o firmă de transport persoane Germania România care să îi poată duce pe meleagurile românești atunci când au o scurtă vacanță sau o urgență.

Unul dintre orașele căutate de români este Aachen, o mică metropolă din vestul Germaniei, care oferă celor care aleg să se mute aici locuri de muncă și posibilitatea de a dezvolta o carieră, siguranța locului de muncă, dar și un echilibru între viața profesională și cea privată.

Un alt oraș, la fel de căutat este Dusseldorf, ce oferă o calitate înaltă a vieții, echilibru între job și viața privată, și securitatea locului de muncă. La fel de căutat de români este și Hamburg, un oraș care este apreciat pentru locurile de muncă oferite, transport local bun și un mediu de înaltă calitate.

Metropola financiară Frankfurt se află pe lista preferințelor multor români, care au decis să vină aici pentru nivelurile salariale și siguranța locului de muncă. Urmat de Koln, Munchen și Berlin, aceste orașe au totuși dezavantajul unor chirii mari.

Orașele în care se găsește mai ușor de lucru pentru cei necalificați

Munca este unul dintre principalele motive pentru a vă schimba locul de reședință. În ce orașe germane există cele mai mari șanse de a găsi un loc de muncă pentru necalificați? 

Printre orașele care oferă numeroase locuri de muncă pentru români, se numără Stuttgart, Frankfurt, Heilbronn, Dusseldorf și Munchen. Dar nici Hamburg, Munchen sau Berlin nu se află mai prejos.

Dacă te afli printre cei care se află în căutarea unui loc de muncă în Germania, cel mai bine este să te folosești de numeroasele site-uri de joburi și să cauți anunțurile care se potrivesc cel mai bine profilului tău și nivelului de calificare.

De ce să încerci singur să îți găsești un job? În primul rând, pentru că este simplu și resursele existente online te vor îndruma pas cu pas. De asemenea, vei câștiga mai mult, pentru că nu vei apela la anumite firme de plasare a forței de muncă și nu în ultimul rând, vei avea aceleași drepturi precum un cetățean german.

Modalități mai puțin costisitoare de transport persoane în Germania

Te gândești să pleci în Germania sau deja ai făcut acest pas? Atunci trebuie să găsești o firmă de transport care oferă curse zilnice Germania România. De ce este necesar? Pentru că nu se știe niciodată când intervine o urgență și trebuie să te întorci în țară. Sau vrei doar să petreci câteva zile libere de vacanță alături de familia și prietenii rămași în țară.

O firmă de transport persoane și colete îți oferă numeroase opțiuni de transport, căci aceasta operează curse regulate din cele mai importante orașe ale Germaniei și din acelea unde se află comunități mari de români.  Dacă mai iei în calcul și prețurile competitive, flota de autocare modernă și profesionalismul șoferilor, nimic nu va mai sta în calea alegerii acestei modalități de transport.

×