x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vești îngrijorătoare pentru români. Mii de pensii vor fi reduse. Marius Budăi: ”Vor fi recalculate toate!”

Vești îngrijorătoare pentru români. Mii de pensii vor fi reduse. Marius Budăi: ”Vor fi recalculate toate!”

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2023   •   12:15
Vești îngrijorătoare pentru români. Mii de pensii vor fi reduse. Marius Budăi: ”Vor fi recalculate toate!”
Sursa foto: dobok/Getty Images/iStockphoto

Mii de pensii ar putea să scadă după recalculare, ca urmare a deciziei executivului de a le reduce pe cele care depășesc cuantumul salariului.

”Vor fi recalculate acele pensii care depășesc cuantumurile veniturilor casate în timpul activității. Este vorba despre absolut toate pensiile care depășesc valoarea salariului, absolut toate pensiile indiferent de categoria socioprofesională din care fac parte beneficiarii lor”, a spus Marius Budăi, ministrul Muncii,  la România TV

Din această categorie fac parte și pensiile din sistemul de justiție. 

”În general, acolo sunt aceste cazuri și cu precizarea clară că nu se va atinge nimeni de partea de contributivitate, ca să avem foarte clar în imagine tot ce avem de făcut. Nu vorbesc despre impozitare, ci vorbesc despre recalculare astfel încât să nu mai depășească nicio pensie salariul avut în activitate.

Există o modalitate de calcul, o știm cu toții, avem modalitatea foarte bună din procentul respectiv să nu depășească venitul, se calculează procentul, însă nu aici este problema. Problema este ca, în final, să avem un proiect de lege agreat cu Comisia Europeană și să fie publicat în Monitorul Oficial astfel încât să intre în vigoare”, explică demnitarul. 

 

×
Subiecte în articol: pensii recalculare salariu Marius Budăi