x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vești bune pentru angajați. Premierul Marcel Colacu anunță majorări salariale pentru anumite categorii de salariați

Vești bune pentru angajați. Premierul Marcel Colacu anunță majorări salariale pentru anumite categorii de salariați

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   15:15
Vești bune pentru angajați. Premierul Marcel Colacu anunță majorări salariale pentru anumite categorii de salariați
Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu anunță majorări salariale de 10% pentru anumite categorii de angajați.

Marcel Ciolacu anunță majorări salariale de 10%. Angajații care vor primi mai mulți bani lunar

Un act normativ care prevede majorări salariale de 10%, în două tranșe, pentru românii cu venituri foarte mici, a fost pus în transparență decizională. Proiectul prevede decontări de ochelari în limita a 500 de lei. 

"A fost pusă în transparență (ordonanţa, n.r.) Este o cerință europeană cu decontările pentru ochelari până în suma de 500 de lei; iar restul vorbim de majorări de 5% şi 5% categoriilor care nu au primit, celor care au venituri foarte mici", a spus premierul.

El a explicat că decontarea ochelarilor va fi realizată pentru toate categoriile, nu doar pentru magistrați. 

"Nu putem face legi pentru o anumită categorie, doar că ne putem... ne putem judeca între noi şi ne putem da dreptate. Guvernul trebuie să acopere întreaga umbrelă. Guvernul îşi permite 500 de lei să fie decontați. Normal, cu un consult oftalmologic, că dacă n-ai nevoie, nu îți iei ochelari", a precizat el.

Acesta susține că Guvernul nu își permite majorări salariale mai mari pentru angajații din muzee sau biblioteci.

"În acest moment, din ceea ce am stabilit împreună cu ministrul Finanțelor, Guvernul României atât îşi permite. Ea (ordonanţa, n.r.) este pusă în transparenţă. Dar eu vă spun că Guvernul României - ceea ce mi-a transmis mie Ministerul de Finanţe - este că acest efort bugetar şi-l poate permite România în acest moment. Şi eu cred că de la începutul anului, această abordare a fost una corectă şi echilibrată", a mai adăugat şeful Guvernului, potrivit Agerpres.

În privința reorganizării ministerelor, premierul spunet că "foarte multe" astfel de proiecte "sunt în transparenţă" şi s-au coordonat cu Ministerul Justiţiei, astfel încât "să nu vină în avalanşă".

"Sunt foarte multe în transparenţă. S-au coordonat cu doamna ministru al Justiţiei, astfel încât să nu vină toate avalanşă, şi atunci şi acea amânare a fost tot în acest temei, şi am avut discuţia cu doamna ministru al Justiţiei, fiindcă trebuie totuşi urmărite. Presupun că în perioada următoare, ca întotdeauna, ca la noi românii, o să se facă pe ultima sută (de metri n.r.)", a precizat Marcel Ciolacu, notează Antena3 CNN.

×