x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Vești bune în sănătate. Cresc salariile personalului medical

Vești bune în sănătate. Cresc salariile personalului medical

de Redacția Jurnalul    |    02 Aug 2023   •   14:30
Vești bune în sănătate. Cresc salariile personalului medical

Unii angajați beneficiază de venituri mai mari începând cu luna august 2023.

Salariile medicilor au crescut de la 1 August. Câți bani vor primi în plus medicii și asistentele

Luna August a venit cu vești bune pentru mai mulți angajați din România. Au crescut salariile pentru personalul medical.

Medicii din sistemul sanitar de stat va primi 500 de lei în plus la salariu. Asrtfel că personalul de specialitate care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă şi personalul auxiliar-sanitar care asigură asistenţa medicală beneficiază şi de o indemnizaţie lunară, potrivit antena3CNN.

Prin urmare, medicii specialişti şi primari care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază vor primi 500 de lei în plus.

De indemnizaţii mai beneficiază şi biologii, chimiştii, biochimiştii, asistenţii medicali, tehnicienii de radiologie şi imagistică licenţiaţi dar şi moaşele.

Salariul mediu net a fost de 4.554 de lei în martie 2023, cu 284 de lei mai mare față de februarie 2023. Totodată, șomajul este în creștere, situându-se la 2,91% în iunie. 

Totodată, valoarea tichetelor de masă a crescut, de la 1 august, la 35 de lei iar de la 1 ianuarie 2024 va fi de 40 de lei. 

Salarii mai mari în sănătate

 

×
Subiecte în articol: salarii medici asistente sanatate