Aricii pitici africani sunt tot mai doriți de persoanele cărora le plac animalele de companie. Astfel că un bărbat din Sibiu a fost atras de videdoclipurile online cu aceștia și și-a cumpărat o pereche.
El este iubitor de animale dar în urmă cu 9 ani și-a descoperit o nouă pasiune. A comandat din Germania prima pereche de arici și spune că este impresionat de inteligența lor.
„Pentru mine a fost o pasiune de mai demult pentru că i-am văzut pe internet și mi-am dat seama că trebuie să cumpăr și eu unii. Am luat o pereche din Germania, acum mulți ani în urmă. Pentru mine este mai mult o pasiune decât o afacere. Noi avem rar puiuți de dat, iar atunci când avem, suntem foarte atenți cui îi vindem, pentru că ne dorim ca aricii să ducă o viață cât mai lungă și liniștită”, spune Sebastian.
Acesta a creat pagina de Facebook „Arici pitic african Sibiu” unde postează fotografii cu aricii sau videoclipuri primite de la clienții cărora le-a vândut animăluțele.Aricilor le sunt atribuite adesea nume în funcție de aspectul lor. Cu toate că arată aproape identic, ei au caracteristici diferite. Snow este un pui de arici pitic african care are țepii în totalitate albi.
Deși par animăluțe pretențioase, Sebastian spune că nu este adevărat. Totodată, acești arici nu sunt periculoși, sunt curați și afectuoși.
„Un arici african este la fel ca un cățel sau o pisică. Aceștia oferă afecțiune și sunt ideali pentru pentru persoanele care au prea mult timp liber. Nu sunt niște animăluțe costisitoare. Sunt inteligenți precum cățeii și curați precum pisicile. De asemenea, nevoile le fac la litieră. Sunt foarte curați. Este un animal ideal pentru copii, aricii fiind foarte blânzi. Ei pot fi plimbați și în lesă”, spune acesta.
El precizează că sunt diferiți de aricii sălbatici, care nu sunt prietenoși.
Aricii pot fi hrăniți cu mâncare de câini dar au nevoie de căldură pentru că alftel intră în hibernare, și asta îi poate afecta.
„Pe lângă faptul că au nevoie de iubire și atenție, aricii pitici africani trebuie să trăiască într-un mediu cald. Iarna trebuie sa stea la minim 20 de grade pentru că sub 20 de grade intra în hibernare și acest lucru poate fi fatal. Pe timpul verii pot sta și afară, însă când vremea se răcește trebuie să fie ținuți la căldură”, spune sibianul.
Sebastian are acum acasă 6 arici pitici, trei femele și trei masculi. Femelele nasc de două, trei ori pe an iar puii sunt vânduți când au minim două luni. Datorită pasiunii pentru creșterea lor, Sebastian le alege atent viitorul proprietar. Aricii pot avea o viață lungă doar dacă sunt crescuți într-un mediu călduros și iubitor. Un arici costă 400 de lei, notează oradesibiu.ro.