x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Probleme cu plata salariilor pentru jurnaliştii de la Realitatea TV

Probleme cu plata salariilor pentru jurnaliştii de la Realitatea TV

de Robert Veress    |    15 Oct 2011   •   09:42
Probleme cu plata salariilor pentru jurnaliştii de la Realitatea TV

Situatia angajatilor Realitatea TV s-a complicat, in privinta platii salariilor.

Cei aproximativ 300 de angajati ai Realitatea Media, respectiv ai firmei lui Elan Schwartzenberg care s-a infiintat pentru a-i prelua pe angajati dupa intrarea Realitatea Media in insolventa, si-au incasat salariile, integral, ieri, sustine patronul Realitatea TV.

"Am platit salariile la timp integral, fenomen nou dupa epoca Sebi si Vantu. Am platit din banii mei, fiindca banii din publicitate sunt la Asesoft", a declarat Schwartzenberg, pentru Jurnalul.ro.

Intrebat daca a achitat doar salariile celor care au ramas pe contract cu firmele sale sau si pe ale celor care si-au dat demisiile in cursul saptamanii, semnand cu RTV Satellite Net, a lui Sebastian Ghita, Schwartzenberg a raspuns: "Celor pe contract (cu Realitatea Media - n.r.) si mici exceptii".

Sebastian Ghita a achitat salariile mai mici (operatori tv, reporteri etc.) chiar in momentul semnarii contractelor cu RTV Satellite Net. In schimb, salariile sefilor de departamente si ale vedetelor postului nu au fost inca achitate.

In mod normal, salariile "la zi" ale tuturor celor 900 de angajati la Realitatea TV ar fi trebuit achitate de Realitatea Media, respectiv de Asesoft (firma lui Sebastian Ghita care a administrat postul de televiziune), pana la data de 6 octombrie 2011, adica pana la momentul denuntarii contractului de management de catre Rovigo (administratorul judiciar al Realitatea Media).

Pentru perioada 7-15 octombrie, plata salariilor trebuie asigurata de Realitatea Media.

In situatia cea mai delicata sunt jurnalistii care aveau, inainte de declansarea ostilitatilor, contracte si cu Realitatea Media si cu Asesoft, iar ulterior nu si-au dat demisiile de la Realitatea Media. In prezent, acestia si-au incasat salariile doar de la Realitatea Media, ramanand de vazut daca Elan Schwartzenberg le va rasplati loialitatea achitandu-le si drepturile pe care ar fi trebuit sa le incaseze de la Asesoft sau ii va lasa sa incerce sa le recupereze de la Sebastian Ghita. Pe de alta parte, ramane de vazut si daca Schwartzenberg va fi de acord sa le intergreze acestora, in noile contracte, veniturile pe care inainte le incasau de la Asesoft si care, in multe cazuri, erau substantial mai consistente decat cele incasate de la Realitatea Media.

×