x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri RCS&RDS, somata public de CNA pentru absenta GSP TV din grila

RCS&RDS, somata public de CNA pentru absenta GSP TV din grila

08 Sep 2011   •   13:52
RCS&RDS, somata public de CNA pentru absenta GSP TV din grila

Membrii Consiliului National al Audiovizualului au hotarat aplicarea unei somatii publice catre operatorul de cablu RCS&RDS, pentru incalcarea principiului "must-carry", in urma celor 7.367 de reclamatii primite in acest sens.

Cel mai probabil, sanctiunea priveste neincluderea postului de televiziune GSP TV in grila de programe.

GSP TV se afla intre cele 36 de televiziuni pe care operatorii de cablu dinRomania trebuie sa le retransmita in mod obligatoriu, conform principiului "must-carry" prevazut in legislatia audiovizuala.

Potrivit principiului "must-carry", radiodifuzorii au obligatia sa transmita "in limita a 25% din numarul total de servicii de programe distribuite prin reteaua respectiva, precum si serviciile de televiziune a caror obligativitate de retransmitere este stabilita prin acorduri internationale la care Romania este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privati este ordinea descrescatoare a indicelui anual de audienta".

In cazul in care refuza sa includa GSP TV in oferta televiziunilor, RCS&RDS risca o amenda intre 10.000 si 200.000 de lei, fara posibilitatea de recurs, potrivit declaratiilor facute in iulie de presedintele CNA, Rasvan Popescu.

In cadrul aceleiasi sedinte, membrii CNA au mai acordat o somatie publica postului Pro TV, pentru doua emisiuni Happy Hour care s-au difuzat "cu incalcarea dispozitiilor privind criteriile de clasificare a programelor infunctie de ora de difuzare", respectiv incalcarea unor articole privind "respectarea drepturilor minorului in programele audiovizuale".

Totodata, membrii CNA au aprobat prelungirea licentei audiovizuale pentru statiile Kiss FM Targoviste si Suceava.

×