x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rebranding prin workshopuri pentru angajați

0
Autor: Diana Scarlat 01 Oct 2019 - 12:07
Rebranding prin workshopuri pentru angajați
Vezi galeria foto


Un concept vechi se poate adapta exigențelor din noua perioadă pe care o traversează piața HORECA, dacă angajații sunt trimiși la cursuri. Casa Capșa, în perioada interbelică, a devenit faimoasă în întreaga lume, după ce și-a „școlit” bucătarii și ospătarii în cele mai importante capitale europene, iar rețeta succesului se aplică în orice astfel de afacere, pentru că omul sfințește locul. Dar nu întotdeauna există posibilitatea de a finanța astfel de stagii de specializare. Soluția cea mai bună, pentru a avea angajații pregătiți pentru un nou concept este workshopul, care face transferul de know-how în timp foarte scurt.

 

Cel mai bun exemplu de rebranding în timp record, cu ajutorul unui workshop pentru angajați, este hotelul Ceres, din stațiunea balneo-climaterică Pucioasa. Chiar dacă mulți dintre angajați se apropie de vârsta pensionării și au făcut lucrurile doar într-un singur fel, o viață întreagă, și chiar dacă hotelul este ocupat 100% cu bilete de tratament de la Casa de Pensii, într-o săptămână petrecută cu un masterchef, toată echipa se poate schimba, iar odată cu ea, se schimbă și caracteristicile brandului. „Acționarul unic, la noi, este Casa Națională de Pensii, iar specificul hotelului a fost, de la început, adresat pensionarilor care vor să vină la tratament. Astfel, fiind și o zonă mai puțin frecventată de alte categorii de turiști, până anul trecut nu s-au schimbat lucrurile față de perioada de început a hotelului. Când am venit la conducerea acestei unități, am început să caut soluții pentru adaptarea ofertei noastre la ceea ce se cere acum pe piață, iar una dintre oportunitățile pe care le avem este să ne lansăm pe piața organizării de evenimente, mai ales în perioadele când nu avem grad mare de ocupare. Pentru a face acest lucru, am găsit o soluție mult mai eficientă decât angajarea unui număr mare de persoane deja instruite sau chiar decât trimiterea angajaților la cursuri. Am adus un masterchef celebru, care a făcut aici workshopuri, timp de o săptămână, astfel încât toți angajații au înțeles ce trebuie să facă, pentru a fi competitivi în noile condițiii ale pieței”, explică Cerasela Rosoiu, directoarea hotelului Ceres. 

 

Motivarea echipei, prin rezultate

Workshopul cu masterchef Moami (Moumen Al Hamoui) a însemnat și un rebranding al echipei, o ieșire din starea în care oamenii erau de foarte mulți ani, fără să fi făcut vreo schimbare. O astfel de situație, de obicei, duce la stagnarea sau chiar la regresul oricărei afaceri, dacă angajații ajung la plafonare. O nouă experiență, mai ales atunci când aduce un nou concept și o schimbare de viziune, revigorează întreaga echipă și motivează toții angajații, pentru că au ceva nou, o provocare. După ce au învățat câteva tructuri despre meniurile actuale pentru diverse tipuri de evenimente, plating și metode de servire în pas cu moda, angajații au făcut singuri pasul către noul concept pe care și-l dorește unitatea de cazare. Au început chiar să se întreacă în idei inovatoare și să se documenteze aproape zilnic, astfel încât să țină pasul cu noutățile. Vechiul hotel pentru tratamentul pensionarilor a reușit astfel să devină atractiv pentru cei care caută un loc pentru evenimente private sau de business, de la nunți și botezuri până la petreceri de companie sau conferințe. „Am început să căutăm, împreună, pe internet, noutăți din piață, oamenii sunt foarte mândri de ceea ce reușesc să facă aici, deși unii dintre ei lucrează de peste 30 de ani. Încercăm să aducem și un chef cu renume, dar până atunci ne descurcăm în echipă, mai ales după experiența cu workshopurile”, mai spune directoarea hotelului. 

 

Întâlnirea cu expertul, mai importantă decât diploma

Workshopul este metoda ideală de a oferi echipei de angajați posibilitatea să învețe lucruri noi sau chiar să se specializeze în cel mai scurt timp. Atunci când workshopul este susținut de un expert într-un anumit domeniu, transferul de know-how către cei care beneficiază de acest scurt stagiu de pregătire este mai important decât o diplomă la un curs acreditat. “Pe lângă componenta de transfer de informaţii, workshopurile oferă celor aflaţi la începutul carierei şi o importantă componentă motivaţională: aceştia primesc o importantă doză de energie, încurajare şi dorinţa de a fi la nivelul speakerilor, într-un timp cât mai scurt. Participanţii mai experimentaţi caută, într-o mare măsură, şi componenta de networking şi idei pentru colaborări viitoare. Mie, personal, mi-au folosit toate participările la workshopuri, în perioada când lucram la o companie multinaţională. Firmele româneşti nu ar trebui să ignore nevoia investiţiei în această formă de transfer de cunoaştere”, explică dr. Florin Nerchita, prodecanul Facultății de Sociologie şi Comunicare a Universităţii Transilvania din Braşov.

Citeşte mai multe despre:   workshop,   angajati

 

Ştiri din .ro















PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Alexe: Interzicerea tăierilor legale pe durata stării de urgență nu ar fi benefică pentru economie

Alexe: Interzicerea tăierilor legale pe durata stării de urgență nu ar fi benefică pentru economie
Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării de urgență nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie. Anunțul, făcut în urma unor consultări cu...

În criză se deschide sezonul la „vânătoarea de capete”

În criză se deschide sezonul la „vânătoarea de capete”
Analiștii din domeniul economic și al Resurselor Umane avertizau încă din 2008 companiile să aibă grijă de specialiști, pentru că în perioadele de criză economică se pot lua oamenii cei mai buni. „Pe timp...

Soarta bugetarilor. Guvernul încă face scenarii

Soarta bugetarilor. Guvernul încă face scenarii
Guvernanții încă studiază problema și se mai sfătuiesc pentru a lua o hotărâre cu privire la activitatea angajaților din sectorul bugetar. Astfel, încă nu se știe câți dintre aceștia vor continua să...

Amplasarea pieselor pe marea tablă

Anul 2017 a debutat în Statele Unite cu instalarea noului președinte Donald Trump la Casa Albă. Printre problemele (dosarele) preluate de la predecesorul său se afla una de o importanță și greutate aparte, a...

Risc de recesiune în Europa. Ce măsuri au luat guvernele

Risc de recesiune în Europa. Ce măsuri au luat guvernele
Toate studiile publicate în ultima vreme sugerează că pandemia COVID-19 va aduce recesiune economică și, din păcate, primele efecte se văd deja: companiile încep să aibă dificultăți în executarea...

Românul cheltuiește 86 de lei din suta câștigată

Românul cheltuiește 86 de lei din suta câștigată
Gospodăriile din România au avut, în ultimul trimestru al anului trecut, un venit total mediu lunar, în termeni nominali, de 4.999 de lei, iar cheltuielile populației au înregistrat o medie de 4.300 de lei lunar...

Bugetul e gata de rectificare. Guvernul promite noi facilități

Bugetul e gata de rectificare. Guvernul promite noi facilități
Proiectul de rectificare bugetară este în curs de finalizare la Palatul Victoria, iar prognoza pe care se vor baza calculele cheltuielilor și veniturilor este deja întocmită, a anunțat ieri, în deschiderea...

Căpșuniadă de COVID. Înapoi în Italia, pentru 8 euro pe oră

Căpșuniadă de COVID. Înapoi în Italia, pentru 8 euro pe oră
După apelul ministrului Agriculturii, potrivit căruia persoanele sănătoase ar trebui să iasă pe câmp pentru a asigura lucrările campaniei de primăvară, românii se gândesc foarte serios la un job în acest...

Ministrul Finanțelor: Au fost publicate normele pentru amânarea ratelor pentru nouă luni. Deficitul pentru 2020 crește semnificativ

Ministrul Finanțelor: Au fost publicate normele pentru amânarea ratelor pentru nouă luni. Deficitul pentru 2020 crește semnificativ
De luni, timp de 45 de zile, românii care vor să amâne plata ratelor, pe fondul crizei, se pot adresa băncilor pentru a beneficia de această facilitate, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Cîțu a...

Ce măsuri economice au început să ia țările pe perioada crizei Covid-19

Ce măsuri economice au început să ia țările pe perioada crizei Covid-19
Galerie Foto Toate studiile publicate în ultima vreme sugerează că pandemia COVID-19 va aduce recesiune economică și, din păcate, primele efecte se văd deja: companiile încep să aibă dificultăți în executarea...

Declarația pe proprie răspundere amână și rate

Declarația pe proprie răspundere amână și rate
Normele de aplicare a Ordonanței de Urgență nr. 37/2020 au fost aprobate de Guvern. Băncile vor amâna plata ratelor pentru toți clienții afectați de criza provocată de răspândirea COVID-19. Pentru a beneficia...

Ministerul de Finanţe a împrumutat luni 742 milioane lei de la bănci

Ministerul de Finanţe a împrumutat luni 742 milioane lei de la bănci
Ministerul de Finanţe a împrumutat luni 742 milioane de lei de la bănci, cu dobânda de 3,73% pe an şi scadenţa în 2022, prin redeschiderea unei emisiuni de titluri scadentă în august 2022. La licitaţie au...

Românii și-au făcut plinul înainte de coronavirus

Românii și-au făcut plinul înainte de coronavirus
Românii au efectuat cumpărături masive în perioada de dinaintea izbucnirii pandemiei de coronavirus. Afacerile lanțurilor de magazine au sporit într-un ritm alert, net superior celorlalte state...

Mesajul disperat al unui om de afaceri: Nu e corect! 1,2 milioane bugetari sunt imuni la Covid-19 şi mediul privat sângerează

Mesajul disperat al unui om de afaceri: Nu e corect! 1,2 milioane bugetari sunt imuni la Covid-19 şi mediul privat sângerează
Guvernul a fost prins cu multe urgente si nu a ajuns sa ia in calcul si o diminuare (temporara) a salariilor bugetarilor. Cat despre o scadere a numarului functionari publici, nu cred ca s-a pus problema, scrie în...

Comisia Europeană a rambursat României două miliarde de euro pentru agricultură

Comisia Europeană a rambursat României două miliarde de euro pentru agricultură
Comisia Europeană a rambursat României, în acest an, 2,080 miliarde de euro din sumele utilizate de la bugetul de stat pentru plăţile directe în agricultură. O tranşă de 91,7 milioane de euro a intrat,...
Serviciul de email marketing furnizat de