x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Reţeta unui business cu garanţie 100 de ani

Reţeta unui business cu garanţie 100 de ani

de IncomeMagazine    |    02 Oct 2012   •   12:39
Reţeta unui business cu garanţie 100 de ani

Pe o piaţă a mezelurilor în care consumul continuă să scadă din cauza puterii de cumpărare din ce în ce mai mici, Cristim se lansează încă în investiţii noi. Radu Timiş, preşedintele şi proprietarul companiei, povesteşte într-un interviu acordat Income Magazine despre planurile sale de extindere pe alte pieţe, dar şi despre măsurile care i-au adus profit într-un context în care tot mai multe firme autohtone mari au intrat în insolvenţă.

Deşi este un om de afaceri prosper, Radu Timiş nu epatează prin lux. Locuieşte de ani buni alături de familia sa în aceeaşi casă, biroul său este unul modest, iar telefonul nu este chiar de ultimă generaţie. Industriaşul care vrea ca businessul său să dăinuiască 100 de ani are şi preocupări mai puţin obişnuite pentru breasla sa: citeşte foarte multe cărţi despre psihologie şi ezoterism, pe care le dăruieşte apoi angajaţilor şi altor cunoştinţe.

Cum aţi reuşit să vă menţineţi în criză?
Am investit foarte mult în ultimii ani, inclusiv în sisteme, astfel încât să creştem eficienţa şi productivitatea. Astăzi a ajuns un om să proceseze 800 de kilograme pe zi. Acum 10 ani, când am fost în Germania şi noi produceam pe om 100 de kilograme şi ei aveau 1.100, mi s-a părut ceva science-fiction. Dar o fabrică de acolo nu produce 400 de articole ca noi. Fiecare fabrică şi-a găsit o nişă şi produce maxim 30 de produse şi atunci eficienţa este mult mai mare.

Citeste AICI interviul integral

×