x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Roman Abramovici vrea să vândă clubul de fotbal Chelsea

Roman Abramovici vrea să vândă clubul de fotbal Chelsea

26 Aug 2018   •   11:25
Roman Abramovici vrea să vândă clubul de fotbal Chelsea

Miliardarul rus şi patronul clubului de fotbal Chelsea Londra, Roman Abramovici, a angajat o bancă de investiţii care să analizeze posibilitatea vânzării clubului de fotbal din Premier League, informează un articol publicat în cotidianul Sunday Times. 

 

Fără a cita sursa informaţiilor sale, Sunday Times susţine că boardul Chelsea l-a mandatat pe Joe Ravitch de la Raine Group, o bancă specializată în sport şi tehnologie, care să analizeze această posibilitate. 

În schimb, o sursă din interiorul clubului de fotbal a dezminţit pentru Reuters că Roman Abramovici ar intenţiona să vândă Chelsea. "Clubul nu este de vânzare. Proprietarul nu se gândeşte să vândă clubul" a declarat sursa care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Separat, un purtător de cuvânt al lui Roman Abramovici de la Moscova a refuzat şi el să comenteze "zvonurile care circulă pe piaţă". 

Potrivit Sunday Times, decizia miliardarului rus vine după ce acesta a respins o ofertă de preluare o unei participaţii minoritare la clubul de fotbal Chelsea venită din partea fondului american de investiţii Silver Lake Partners. La începutul acestui an şi Jim Ratcliffe, proprietarul grupului petrochimic Ineos, a oferit două miliarde de lire sterline (2,55 miliarde dolari) pentru a prelua clubul de fotbal Chelsea, însă Roman Abramovici a respins şi această ofertă, informează Daily Mail. 

La finele lunii mai Roman Abramovici a obţinut naţionalitate israeliană. Locul de reşedinţă al lui Abramovici, proprietarul clubului Chelsea din 2003, este oficial la Jersey, în insulele Anglo-Normande, situate în Canalul Mânecii, între Anglia şi Franţa, iar averea sa este estimată la 9,3 miliarde lire sterline (aproximativ 10,6 miliarde euro). AGERPRES

×