x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Sebastian Ghiţă: CNA a autorizat RTV. CNA: e o autorizaţie provizorie

Sebastian Ghiţă: CNA a autorizat RTV. CNA: e o autorizaţie provizorie

26 Oct 2011   •   14:20
Sebastian Ghiţă: CNA a autorizat RTV. CNA: e o autorizaţie provizorie

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a autorizat emisia postului RTV din Casa Presei, prin Decizia 14639, din 26.10.2011, a declarat Sebastian Ghita, patronul si managerul televiziunii de stiri, pentru Jurnalul National.

Rasvan Popescu, presedintele CNA nu a putut furniza detalii, fiind plecat din tara. In schimb, Ioan Onisei, vicepresedintele institutiei ne-a declarat ca e vorba de o autorizatie provizorie: "Este un document care se emite oricarei societati din audiovizual, atunci cand solicita autorizarea emisiei, in vederea efectuarii testelor necesare".

Intrebat daca societatile de cablu pot retransmite semnalul RTV in aceste conditii, Onisei a raspuns ca "Pot, insa numai in baza unui acord de retransmisie si numai dupa ce se prezinta la CNA cu modificarea grilei de programe. Pana acum, societatile de cablu nu au solicitat acest lucru la CNA, deci RTV nu poate fi retransmis".

Dan Grigore, membru CNA, ne-a declarat ca nu stie nimic de autorizare: 'Stiu doar ca ieri s-a dat o amenda postului RTV. Nu cred ca au tupeul sa emita in continuare, iar autorizarea nu ar fi fost normal sa se dea asa, de pe o zi, pe alta', spune Dan Grigore.

Rasvan Popescu a declarat, marti, pentru Jurnalul National, ca procesul de autorizare va dura 'cateva zile', in varianta cea mai optimista (in absenta complicatiilor).

In cursul zilei de azi, o echipa de inspectori ai CNA s-a deplasat la sediul RTV din Casa Presei, pentru a face verificarile in vederea autorizarii postului.

Elan Schwartzenberg a confirmat ca stie de autorizarea RTV: "Am aflat de autorizare si nu ma intereseaza. Nu exista pentru mine", a declarat Schwartzenberg, pentru Jurnalul National.

×
Subiecte în articol: autorizare rtv cna sebastian ghita