x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Teamnet: Specialiştii IT, avantajul competitiv al României (P)

Teamnet: Specialiştii IT, avantajul competitiv al României (P)

10 Iul 2014   •   12:28
Teamnet: Specialiştii IT, avantajul competitiv al României (P)
Sursa foto: PAUL BUCIUTA/PAUL BUCIUTA/ Marea Dragoste

România are un număr foarte mare de tineri talentaţi şi creativi, cu capabilităţi tehnice extraordinare şi cu o pasiune aparte pentru tehnologie. O industrie solidă a exportului de tehnologie trebuie să se bazeze pe aceşti tineri care sunt viitorul industriei IT şi reprezintă un potenţial uriaş neexploatat.

"Prin dezvoltarea specialiştilor IT şi trecerea de la exportul de resurse umane la cel de inteligenţă procesată sub forma unor soluţii şi produse competitive, România poate deveni un hub de export IT”, este de părere Bogdan Padiu, CEO Teamnet Group.

În prezent, România exportă resursele umane, atât prin faptul că numeroşi tineri aleg să lucreze în alte ţări, cât şi prin faptul că exportul de tehnologie înseamnă în cea mai mare parte export de ore de lucru per specialist IT. Este necesară o schimbare de paradigmă care să rezulte în exportul de inteligenţă sub forma unor produse complexe ce pot fi implementate de companiile locale pe plan regional.

"Piaţa locală are nevoie să creeze un ecosistem de specialişti care să dezvolte şi să susţină exportul de tehnologie al României”, mai spune Bogdan Padiu. Companiile IT trebuie să pregătească şi să îndrume tineri olimpici la informatică, matematică şi fizică şi să transforme talentele brute în specialişti bine pregătiţi şi cu competenţe ample în dezvoltarea de produse, care în final, să meargă la export.

Teamnet sprijină inteligenţa şi creativitatea românească şi îşi propune să atragă în permanenţă talente. Compania a implementat unul dintre cele mai importante programe de internship din ţară şi începând cu anul trecut a lansat un nou program, From Zero to Hero, prin care oferă studenţilor cursuri gratuite în cadrul companiei. În plus, Teamnet are deja o tradiţie în colaborarea cu mediul universitar, lansând în fiecare an programe de cercetare şi dezvoltare dedicate studenţilor.

Înfiinţat în 2001, Grupul Teamnet este unul dintre primii trei integratori de IT&C din România. În anul 2010, grupul a intrat pe piaţa regională dezvoltând proiecte de anvergură pentru organizaţiile publice din private din Europa Centrală şi de Est (CEE), Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (MENA).

×
Subiecte în articol: teamnet bogdan padiu