x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri TVR vrea credit pentru a plăti salarii compensatorii. Vezi cât ar putea primi un angajat disponibilizat

TVR vrea credit pentru a plăti salarii compensatorii. Vezi cât ar putea primi un angajat disponibilizat

19 Sep 2012   •   13:14
TVR vrea credit pentru a plăti salarii compensatorii. Vezi cât ar putea primi un angajat disponibilizat

Valentin Nicolau, membru al CA al TVR, a declarat, miercuri, la audierile din Comisiile de Cultura ale Parlamentului, ca TVR incearca sa contracteze un credit comercial de 10-15 milioane de Euro, cat reprezinta contravaloarea platilor compensatorii pentru cei 1000 de angajati ce vor fi concediati.

"Salariile compensatorii, estimate intre 10 si 15 milioane de Euro, sunt o fictiune, pentru ca banii nu exista. Se incearca a se lua un credit comercial de la banca. In conditiile astea, nu stiu ce banca comericala ar putea sa acorde unei televiizuni care are 170 e milioane de Euro gaura un credit comercial si nici nu are cu ce sa-l garanteze", a spus Nicolau, fostul conducator al institutiei, conform Mediafax.

Presedintele Comisiei de Cultura din Camera, Raluca Turcan, a ironizat masura pe care TVR doreste sa o promoveze in planul sau de redresare economica a institutiei.

"Deci platile compensatorii presupun ca TVR sa ia un credit sa dea afara niste oameni ca sa-si acopere niste datorii. Mie imi suna interesant, bun din punct de vedere managerial", a spus Turcan.

Claudiu Saftoiu, presedintele-director al TVR, anuntase luna trecuta, ca parte din programul de redresare al postului public, disponibilizarea a aproape 1.000 de angajati.

Ceea ce inseamna, daca ne raportam la creditul pe care doreste sa il angajeze TVR in acest sens, ca fiecare disponibilizat ar putea primi 10-15.000 de euro...

×