x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Vodafone: Concurenta cu Deutsche Telecom inseamna miliarde

Vodafone: Concurenta cu Deutsche Telecom inseamna miliarde

09 Mai 2018   •   07:10
Vodafone: Concurenta cu Deutsche Telecom inseamna miliarde

Compania britanică de telefonie mobilă Vodafone este aproape de achiziţionarea unor active din Europa ale operatorului de cablu Liberty Global, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 18 miliarde de euro, scrie Financial Times (FT).

 

Potrivit publicatiei, miliardarul american John Malone, care controlează Liberty Global, va renunţa la activele companiei din Germania şi din Europa de Est. Încheierea acordului ar putea fi anunţată in cursul zilei de miercuri. Reprezentanţii celor doi protagonisti ai afacerii nu au comentat informaţia.

Tranzacţia va permite Vodafone să concureze mai bine cu Deutsche Telekom, cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, care deţine operatorul american T-Mobile şi active din Olanda până în Grecia şi Europa Centrală şi de Est. În februarie, Vodafone a confirmat că se află în stadiul preliminar al discuţiilor cu Liberty Global privind achiziţionarea unor active din Europa continentală deţinute de această companie.

Liberty deţine Virgin Media Marea Britanie, precum şi gigantul european de cablu UPC, plus operaţiuni de telefonie fixă în câteva ţări europene. Cele două companii au acceptat în 2016 să-şi combine operaţiunile din Olanda pentru a concura mai bine cu liderul de piaţă KPN. Vodafone şi Liberty Global vor crea o societate mixtă, care va oferi clienţilor olandezi un pachet mai competitiv, de televiziune, Internet şi telefonie mobilă.

Grupul britanic Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume, este prezent şi pe piaţa din România. De asemenea, din grupul Liberty Global face parte şi firma olandeză UPC Holding, care deţine şi UPC România. AGERPRES

×