x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri X Factor, un show de neratat

X Factor, un show de neratat

de Anca Nicoleanu    |    20 Sep 2012   •   20:22
X Factor, un show de neratat

Cel de-al doilea sezon X Factor, cu noua sa generatie de jurati, incepe duminica, 23 septembrie, la Antena 1

CONCURENTII. Aproape 5000 de concurenti s-au prezentat la prima etapa a preselectiilor, in Bucuresti si in tara. Cu varste intre 16 si... 69 de ani. Cei mai multi dintre ei, insa, elevi si studenti. "Cei care s-au prezentat la prima faza a auditiilor au fost preselectati de specialisti – Crina Mardare, Mihaela Cernea, Raluca Leoaca, Cornel Puscasu si Razvan Vasilache, astfel ca in fata juriului au ajuns aproape 400. Juriul (n.n. Cheloo, Dan Bittman si Delia) a fost foarte exigent, asa incat in Bootcamp sau Tabara de pregatire au intrat 196", spun cei din Departamentul Comunicare al Antena Group. Potrivit formatului, la finalul celor trei zile de pregatire vor ramane 24 de concurenti, semifinalistii, cate 8 la fiecare categorie: peste 25 de ani, sub 25 de ani si grupuri. Urmeaza "vizita la casele juratilor'. Dupa aceasta etapa, din fiecare categorie raman cate patru, astfel ca in galele live vor intra 12 concurenti.

DISTRACTIA. Momentele simpatice, dragute, emotionante, inedite au facut deliciul preselectiilor. Unul dintre ele a fost uneltit de Cheloo si Dan Bittman care i-au facut Deliei o surpriza inainte de nunta. In incercarea lor de a o face pe Delia sa se gandeasca de doua ori inainte de a-si pune pirostriile, i-au adus la auditiile din Bucuresti un stripper, pe post de ispita, care i-a fost asistent pe perioada intregii zile. Delia a apreciat "cadoul', dar nu s-a razgandit, cum bine s-a putut observa week-end-ul trecut, cand a devenit... doamna Munteanu. "Apoi au fost foarte multi concurenti care au cantat piese din repertoriul Holograf, iar unul dintre ei i-a spus lui Dan Bittman ca a cantat melodia mai bine decat el. Datorita lui Cheloo au venit foarte multi concurenti care au incercat sa cante rap, iar Cheloo a fost foarte dur cu ei. Din acest motiv, rapp-erii care au ramas in concurs sunt intr-adevar unul si unul", mai spun reprezentantii departamentului de comunicare.

NOUTATEA. Sezonul acesta aduce, ca element nou, momente din pregatirea concurentilor dinaintea intrarii in scena. "Li s-a pus la dispozitie o camera de machiaj, in care se pot aranja inainte de a aparea in fata juriului, fara a li se spune insa ca in spatele oglinzilor sunt camere de filmat. Exista imagini ce vor putea fi vizionate de marele public, din cauza carora unii dintre concurenti vor rosi cand se vor recunoaste", continua reprezentantii postului. "Cred foarte mult in acest show. X Factor e acea emisiune care ajunge sa schimbe radical viata unor oameni. Sunt mii si mii de persoane care au venit la auditiile din acest an, oameni pe care nu-i cunosteam, nu stiam ce pot face. Si multi dintre ei, cand urcau pe scena, erau o surpriza incredibila. Te uimeau cu intreaga lor aparitie de la voce, la prezenta scenica la cele cateva cuvinte pe care le schimbau cu noi. Acesti oameni au sansa de a iesi din anonimat, de a deveni cunoscuti de o tara intreaga, de a-si schimba profesia si intreaga viata. X Factor poate face acest lucru pentru ei", spune Razvan Simion. Colegul sau, Dani Otil, completeaza: "Anul acesta nu cred ca veti putea rata vreo editie X Factor. Are show cat cuprinde, de la oameni foarte talentati la oameni care te amuza pana la lacrimi, are emotie, de la povesti de viata spectaculoase la emotia interpretarilor, a victoriosilor sau a celor care parasesc competitia si are, fireste, foarte multa muzica. Are trei oameni fantastici, foarte spontani, care se pricep sa evalueze si sa-i selecteze pe cei mai buni, Delia, Cheloo si Dan Bittman. Dincolo de camerele de filmat e o echipa imensa care munceste pentru ca acest show sa prinda viata la standardele pe care ni le-am propus. Asa se va intampla, nu am niciun dubiu".

×