x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin O sarcină obligatorie: echilibrul între familie şi job 

O sarcină obligatorie: echilibrul între familie şi job 

de Georgiana Mihăilă    |    26 Feb 2021   •   09:26
O sarcină obligatorie: echilibrul între familie şi job 

Să fii mamă nu este ușor. Iar să fii mama și să ai și o carieră de succes poate părea aproape imposibil. Potrivit celor care au reușit deja, este important să înțelegi încă de la început că nu există perfecțiune, că trebuie să rămâi mereu cu picioarele pe pământ şi să înţelegi că nu există supereroi. 

 

Primul pas în găsirea echilibrului este să nu te mai învinovățești. Deseori, femeile tind să se considere vinovate pentru că nu fac suficient, că nu câștigă la fel de mult ca partenerul, că nu petrec cât timp ar trebui cu copilul și așa mai departe. Ei bine, astfel de gânduri nu fac decât să te tulbure şi mai mult. Așadar, concentrează-te doar pe lucrurile pozitive și vei reuși să le faci pe toate așa cum îți dorești. 

 

Ajutor din afară

Pentru a diminua sentimentul de vină pe care îl ai față de copilul tău, ar trebui să îi găsești o bonă, o baby-sitter sau o rudă care să petreacă timpul cu el cât tu eşti ocupată. Dacă soacra îţi oferă ajutorul, nu refuza! Caută o persoană răbdătoare şi deschisă. Însă, atenție! Nimeni nu poate suplini rolul mamei. Așadar,  tu şi copilul tău aţi putea să vă începeți ziua împreună, la micul dejun. Iar seara, o cină cu toată familia va fi de mare ajutor.

 

Munca de acasă

O altă soluție pentru tine poate fi munca de acasă. Discută cu angajatorul și roagă-l să accepte ca măcar două zile pe săptămână să lucrezi din propria locuință. În caz că nu acceptă această variantă, poți încerca măcar să negociezi pentru un program mai scurt. Așteaptă, nu nega această posibilitate înainte să încerci! 

 

Mai multă organizare

Și, chiar dacă a rămas la sfârșit, uite cel mai important sfat – învață să te organizezi. O zi care dispune de un plan bine pus la punct va părea cu siguranță mai lungă de 24 de ore, iar astfel vei putea petrece mai mult timp cu copilul tău, îți vei putea îndeplini mai bine sarcinile de la serviciu și, bineînțeles, vei putea avea grijă de casă. 

 

×