x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Paşii necesari pentru o epilare ca la carte

Paşii necesari pentru o epilare ca la carte

de Georgiana Mihăilă    |    24 Feb 2021   •   08:41
Paşii necesari pentru o epilare ca la carte

Şi tu îţi doreşti o piele fină și catifelată, nu-i așa? Ei bine, află că rezultatul poate fi și mai uimitor, dacă te ajuți de câteva trucuri simple. Practic, totul ține de pregătirea pielii. Câteva operaţiuni sunt absolut necesare. 

 

Înainte să te epilezi ar trebui să faci un duș sau o baie caldă. Astfel, pielea va fi curată și vei fi protejată de posibilele infecții. După smulgerea firelor, zonele în care se află foliculii de păr sunt sensibile şi expuse, iar bacteriile pot pătrunde ușor, ceea ce poate duce la infecții.

 

Pori dilataţi

Duşul premergător te va ajuta să elimini sebumul de pe piele, care poate îngreuna prinderea firelor. După baie, porii se vor dilata și pielea se va relaxa, astfel încât epilarea să nu mai fie la fel de dureroasă. 

 

Exfolierea ajută

Nu ezita să îți exfoliezi pielea înainte de a începe operaţiunea de epilare. Deseori, celulele moarte de la suprafața tegumentelor pot forma o peliculă, care împiedică îndepărtarea tuturor firelor de păr. Acest lucru duce automat și la o epilare mult mai dureroasă. 

 

Truc antilipire

Folosește pudră de talc în timpul epilării. Aceasta face ca operaţiunea să fie mai puţin dureroasă, pentru că are capacitatea de a preveni lipirea stratului de ceară de piele. Iar astfel, firele vor fi singurele care vor intra în contact direct cu ceara.

 

Fără durere

În caz că nu poți suporta durerea pe care epilarea o presupune, poți să-ţi administrezi un antiinflamator. Ia-l cu jumătate de oră înainte, însă doar la recomandarea unui medic. Nu este indicat să iei niciun fel de medicament fără să ceri părerea unui specialist, mai ales dacă te confrunți deja cu probleme de sănătate.


 

×