x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Accident aviatic

Acum 100 de ani. Accident aviatic

21 Mar 2012   •   21:00

Un accident cu urmari destul de grave, darcare putea fi din cele mai nenorocite, a avut loc ieri dupa-amiaza la scoala militara de aviatie de pe campul Cotroceni. Sublocotenentul Ion Ionescu, din geniu, pe cand facea pentru prima oara singur exercitii de conducere a unui biplan "Farman', pe pamant, pierzandu-si cumpatul, in urma unei manevre gresite, s-a izbit din mers si cu toata forta motorului de pomii ce marginesc parcul taberei militare. Aparatul a fost complet sfaramat, afara de elice si motor, care totusi nu fusese oprit din mers, iar elevul-pilot a fost puternic izbit la pamant si s-a ales cu o rana destul de grava la frunte si cu obrazul in intregime contuzionat. El a fost transportat imediat la spitalul militar.

Calatorii princiare
Duminica dimineata, principele Ferdinand, printesa Maria, printul Carol si printesa Elisabeta vor pleca la Bahna-Rusului, unde vor ramane cateva zile. In cursul acestei saptamani, sosesc la Constanta, pentru a petrece sarbatorile aici (Invierea – n.n.), printisorii Nicolae si Ileana. Ei vor locui la resedinta regala, unde se fac preparative speciale.

De la Teatrul National
Reprezentatia ce se da la Teatrul National in seara de 31 martie, in folosul societatii de binefacere Leaganul "Sfanta Ecaterina' va fi onorata cu prezenta Principesei Maria. Se va juca piesa "In lumea de azi', datorata dnei Zoe V. Verzea, a carei scriere a fost foarte mult apreciata cu ocazia unei lecturi facute de d-sa la una din seratele date de d. presedinte al Senatului. Preturile cu aceasta ocaziune au fost fixate astfel: Loja benoar: 80 lei, celelalte loji: 40 si 20 lei, stalurile: 12, 8 si 5 lei.
Din "Dimineata', 22 martie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×