x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Atentatul din str. Epurilor

Acum 100 de ani. Atentatul din str. Epurilor

17 Dec 2012   •   00:03

Ieri, pe strada Epurilor No. 31, s-a săvârşit un atentat în următoarele împrejurări: Un servitor, Nicolae Petre, în etate de 19 ani, fiind certat de către patronul său, Niculae Niculescu, pentru o greşeală pe care o făcuse, a tras un foc de revolver asupra acestuia. Glontele, din fericire, nu şi-a atins ţinta. Atentatorul a dispărut şi nu a putut fi prins, cu toate cercetările poliţiei.

De la brigada de Moravuri
Brigada de Moravuri de pe lângă Prefectura Capitalei, primind mai multe denunţuri că în casele de întâlnire s-ar afla mai multe copile minore – printre reclamaţii aflându-se şi cea a unui domn ofiţer căruia i-a dispărut fata – a închis casele din strada Rîureanu şi din Calea Plevnei. În afară de aceasta, comisarul Vasile Dinescu a arestat femeile cu moravuri uşoare pe care le-a găsit intrând sau ieşind din localurile de prin centru. Raziile vor continua şi în alte locuri bănuite a fi frecventate de aceste femei de cea mai rea speţă.

Maladii venerice

Din 15 femei arestate, 14 au fost găsite bolnave de maladii venerice. Unele din aceste femei s-au obişnuit să se trântească pe jos, spre a fi scăpate de trecători, ştiind că dacă sunt trimise la dispensar sunt internate, fiind bolnave şi nu-şi vor mai putea practica ruşinoasa meserie ce le aduce venit.
Din “Dimineaţa”, 17 decembrie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×