x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Câmpina. Accidente la sonde

Acum 100 de ani. Câmpina. Accidente la sonde

27 Sep 2012   •   22:07
Acum 100 de ani. Câmpina. Accidente la sonde

Ieri, trei lucratori sondori au cazut victime in urma unor accidente la sonde. Sondorului Mihail Iacobescu, de la societatea Steaua Romana, i s-a strivit mana stanga, fiind apucata intre burlan si sapa. Sondorul Nicolae Bivolaru a fost grav ranit la cap de o bucata de fier cazuta din sonda. Acest sondor era tot in serviciul societatii Steaua Romana. Sondorul Voicu Dumitru, de la societatea Alianta, fiind apucat de sapa, i s-a rupt mana dreapta de la incheietura.

Valenii de Munte. Agitatie
Proprietarii locurilor peste care trece prelungirea liniei ferate Valenii de Munte – Maneciu Ungureni sunt ingrijati ca li se ia locurile trebuincioase liniei fara a fi despagubiti. Atunci, in urma unei agitatii a proprietarilor in chestie, au inceput tratative cu prefectul judetului si directia liniei, dar nu s-a transat definitiv, si lucrurile au ramas nelamurite. Acum, proprietarii, vazand ca lucrarile liniei inainteaza si nu li se spune nimic in ce priveste despagubirile de expropiere, au facut o petitiune semnata de aproape 40 de proprietari, pe care o vor inainta tribunalului Prahova, sa hotarasca acesta despagubirile. Proprietarii sunt agitati din cauza ca li s-a spus ca abia dupa terminarea lucrarii vor fi despagubiti.

Bustenari. Surparea unui put
Din cauza timpului (ploua si ninge de vreo doua zile), pamantul s-a prabusit, putrezind lemnele putului societatii "Smardan si Saphira", de pe proprietatea dlui Ion Vlad. Pamantul s-a crapat imprejur vreo 30 de metri, iar la suprafata a iesit apa, care ameninta cu caderea zidurilor caselor dimprejur. Putul are o adancime de vreo 200 de metri si nu este inchis la gura cu gard, dupa cum prevede regulamentul minelor.

Giurgiu. Disparitia unui proprietar de trasuri
Domnul Ion Truica, proprietarul mai multor trasuri de piata, in ultimul timp fiind suferind de o boala incurabila, a plecat ieri-noapte de acasa si nu i se mai stie de urma. Se banuieste ca numitul s-ar fi aruncat in Dunare.

Gogosari. O ranire la betie
Florea Badoi, din Gogosari (Giurgiu), fiind in stare de betie si apucandu-se la cearta cu Anghel B. Gubernu, la un moment dat a scos cutitul si a intepat la gat, in partea dreapta, pe acesta din urma. Daca nu sareau alti sateni sa-i desparta, putea sa se intample omor. Totusi, rana pacientului Anghel inspira serioase ingrijiri. Cazul se cerceteaza.

Epuresti. O copila calcata de caruta
Ieri, locuitorul Marin Iordache din Adunatii-Copaceni, pe cand se afla cu caruta sa cu doi cai in satul Epuresti, a calcat peste mijloc pe fetita Marita, fiica lui Anghel Paun. Copila, fiind in stare grava, a fost transportata de urgenta la spitalul din Singureni.
Din "Universul", 28 septembrie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×