x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Cinci lovituri de cuţit

Acum 100 de ani. Cinci lovituri de cuţit

03 Sep 2012   •   21:00

Gheorghe Ionescu Ionita, servitor la ospiciul "Zerlendi", din Calea Serban Voda, a petrecut asta-noapte cu Petre Orzaru, din bulevardul Pache Protopopescu No. 58, in beraria Belavista de sub Mitropolie. Din pricina ca s-au cinstit prea mult, s-au luat la cearta si apoi la bataie. Personalul berariei i-a dat afara. Ei au apucat atunci spre strada Radu Voda, sfadindu-se mereu. La un moment dat, Petre Orzaru a scos un cutit cu care a dat cinci lovituri prin toate partile corpului lui Gheorghe Ionescu Ionita. Alergand, sergentul de post a transportat pe ranit la spitalul Coltea, unde a fost iternat. Atentatorul a fost arestat la circa 27, unde s-a facut ancheta de cate d. comisar Sc. Ionescu. Petre Orzaru a fost inaintat parchetului. Ranitul nu scapa cu viata.

Furt la o artista

Dra Florica Alexandrescu, artista din Bucuresti, a reclamat ieri-dimineata dlui Rafael, inspectorul circulatiunii publice, ca i s-au furat mai multe cauciucuri si camere de automobil de catre un sofer ungur, pe care il avea in serviciu si care a disparut de cateva zile. Siguranta Capitalei si-a pornit agentii pe urmele pungasului.

Spargerea unui chiosc

Asta-noapte, niste pungasi au spart chioscul de ziare al lui Stefan Gheorghiu, din Calea Grivitei No. 117. D. N. Pop, inspector-sef al sigurantei, a reusit sa prinda pe autorii spargerii. Ei sunt Ezlic Atanasiu si Cucunea, amandoi cunoscuti pungasi. Ei au fost anchetati si inaintati parchetului.

Ranirea din Soseaua Filantropia

Doi cunoscuti scandalagii, Dumitru Ion, zis Mielu, si Ion Gheorghe, zis Malacu, in urma unei certe pe soseaua Filantropia, s-au luat la bataie. In decursul incaierarii, Dumitru Ion, zis Mielu, a lovit cu un briceag pe Ion Gheorghe, zis Malacu, facandu-i doua rani. Agresorul a fost arestat de catre sergentul de post si dus la circa 3 de periferie. Ranitul a fost pansat la spitalul Filantropia.

Accidentul din Bulevardul Academiei

Un accident grav s-a intamplat ieri-dimineata la lucrarile de constructie ce se fac in dosul statuii lui Mihai Viteazul. Carutasul Florea Rdu, de 41 ani, de fel din comuna Palanca, Stoenesti, in timpul cand incarca pamant, un mal s-a prabusit peste el. Ceilalti carutasi ce se aflau acolo i-au venit in ajutor, scotandu-l de sub mormanul de pamant ce-l acoperea. Nenorocitul carutas s-a ales cu fractura gambei piciorului stang. Cu automobilul Salvarii, victima acestui accident a fost dusa la spitalul Filantropia.

Din "Universul", 4 septembrie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×