Cea mai mare cursa nationala de ciclism: Bucuresti - Ramnicu Valcea - Turnu Severin - Caracal - Bucuresti (aproximativ 800 km).
Comitetul societatii cyclistilor romani "Principele Carol" si cu directiunea revistei "Automobile", organizeaza in acest an al doilea concurs de cyclisti pentru circuitul Munteniei. Marele concurs national va avea loc anul acesta in zilele de 11-15 august, si anume pe itinerarul si dupa programul urmator: Plecarea in dimineata zilei de sambata, 11 august, la orele 5 dimineata precis, de la Piata Victoriei, in capatul soselei Kiseleff. Prima etapa, sambata 11 august: Bucuresti - Pitesti - Curtea de Arges - Ramnicu Valcea (212 km) etapa de noapte. A doua etapa duminica, 12 august: Ramnicu Valcea - Targu Jiu - Baia de Arama - Turnu Severin (210 km) Etapa de noapte. Luni, 13 august: zi de repaos in Turnu Severin. A treia etapa: marti, 14 august: Turnu Severin - Cariova - Caracal (115 km). Etapa de noapte. A patra etapa, miercuri, 15 august: Caracal - Turnu Severin - Alexandria - Bucuresti (220 km). Sosirea se va face pe soseaua ce vine de la Mogosoaia, prin spatele hipodromului Baneasa si pe linia mare a Soselei Kiseleff, de la hipodrom pana la Rondul al doilea.
Regulamentul circuitului
Regulamentul organizat pentru aceasta de catre comitetul organizator asupra felului cum se va face cursa, a inovatiunilor introduse in organizarea ei, cum si toate lamuririle asupra drumului de urmat de concurenti pentru a intra pe din soseaua Alexandriei in cea a Pitestilor si restul drumului pana la hipodrom, se gasesc publicate amanuntit in ultimul numar (iunie) al "Revistei automobile". (...) Remarcam ca o principala si binevenita inovatiune a regulamentului cel nou si dispozitiunea dupa care de aici inainte clasamentul concurentilor se va face la finele cursei pe puncte, iar nu pe timpul general, ca pana acum.
Raid pedestru
Un frumos raid pedestru au intreprins doi bravi scolari, anume Jean Radu si Gheorghe Dinu din clasa a VI-a a liceelor Matei Basarab si Mihai Viteazul. Tinerii excusrionisti au plecat sambata trecuta, noaptea, din Capitala, pentru a face pe jos parcursul prin Ploiesti - Campina - Sinaia si Targoviste si inapoi la Bucuresti, ceea ce vine in total la vreo 270 km. Indraznetii drumeti au ajuns martea trecuta in Sinaia de unde ne-au comunicat ca se tin perfect de bine si ca azi probabil vor fi in Capitala. Le uram bunavenire!
Aurel Vlaicu si Roland Garros
Ziarele din Viena aduc stirea ca aviatorul roman Aurel Vlaicu a mai castigat la concursurile de aoclo un premiu pentru coborare pe un loc dinainte indicat. Stirile mentionate zic ca Vlaicu ar fi facut un aterizaj tot asa de bun ca neintrecutul Garros, dar a fost clasat al II-lea. Faptul nu e cu neputinta, deoarece Vlaicu a invatat acest soi de aterizari de nevoie cand, anul trecut, s-a coborat atat de splendid in Gradina Botanica, cu o pana de motor. Pare insa neverosimil dupa modul cum e relatat. Vom cerceta spre confirmare.
Din "Dimineata", 19 iunie 1912; texte selectate de Veronica Bectas