x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Conferinţele poetului Richepin

Acum 100 de ani. Conferinţele poetului Richepin

15 Feb 2012   •   21:00

In zilele de 17 si 20 februarie, poetul Jean Richepin de la Academia Fran­ce­za va tine doua conferinte la Ate­neu. Jean Richepin, se stie, e o ce­le­bri­tate franceza, atat prin talentul sau puternic de scriitor, cat si prin via­ta sa originala si zbuciumata. Poetul, care a cucerit marele public in 1876 cu "Chansons des gueux", s-a la­sat in voia inclinarilor sale boeme si ca­racteristica sa cea mai glorioasa as­tazi, cand figureaza printre primii "ne­muritori", poate fi aceasta: "Din ha­mal –academician". Opera sa e bo­ga­ta, plina de o viata intensa, uneori bi­zara, intotdeauna stralucitoare si cap­tivanta. Jean Riche­pin s-a nascut la 4 februarie 1849, la Medea, in Algeria.

Arestarea falsei contese Torok
In urma unei reclamatiuni, politia locala a arestat pe faimoasa falsa contesa de Torok si fiica ei, Aurica Popescu, celebre escroace internationale. Aceste doua femei au comis ne­nu­ma­rate escrocherii in tara si in stra­i­na­tate. Asta seara, cele doua escroace vor fi trimise la Bucuresti, sigurantei ge­nerale, unde vor fi continuate cercetarile.

Balul "Chrysantemeor"
Balul "Chrysantemeor", mascat si costumat, organizat pentru joi sea­ra, 16 crt., in sala teatrului "Majestic", va fi desigur cel mai interesant al sezonului, gratie faptului ca va avea concursul intregii trupe a acelui teatru de varietati si a unui original corp de balet, organizat si condus de irezistibilul Arley. Pentru seara aceasta s-au si retinut la restaurantul teatrului "Comoedia" multe mese pentru dineu si supeu.
Din "Dimineata", 16 februa­rie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×