x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Dramă conjugală la Brăila

Acum 100 de ani. Dramă conjugală la Brăila

29 Feb 2012   •   21:00

Azi dimineata, la orele 9, s-a petrecut o drama familiala in locuinta dlui D. Altinovici, casierul garii locale, care sta cu sotia sa Alexandrina, in etate de 35 de ani, intr-un apartament din etajul statiei. La ora sus aratata, cei doi soti luau cafeaua, in care timp

s-a nascut o vie discutie intre ei provenita din cauza geloziei sotiei. Acest fapt a facut ca dna Altinovici sa puie mana pe un revolver si sa descarce doua focuri asupra sotului sau, fara a-l nimeri insa. D. Altino­vici a reusit cu mare greutate sa-si dezarmeze sotia, care devenise furioasa afara din cale.

D-na Altinovici, surescitata cum era, a scos atunci alt revolver cu care era inarmata si a tras alte doua focuri de revolver asupra sotului ei, care se retrasese pe o terasa cu marchiza. Din fericire, nici aceste gloante nu l-au atins. Cu ajutorul catorva oameni de serviciu, care au venit atrasi de focurile de revolver, dna Altinovici parea ca se mai linistise. D. Altinovici s-a scoborat atunci sa deschida casa de bilete pentru trenul ce avea sa soseasca. Sotia sa, ramanand numai cu servitoarea, a dat-o afara pe aceasta si a preparat o solutie de acid fenic, pe care a baut-o. In mai putin de o jumatate de ora a murit, fara a i se fi putut da vreun ajutor. (…)

D. Altinovici, pe care l-am gasit pe peronul garii dupa o ora de la cele intamplate, foarte abatut, mi-a povestit urmatoarele: "Sotia mea era o fire foarte impresionabila si geloasa la culme, din care cauza aveam dese neintelegeri si certuri. Am rabdat la inceput toate acestea, insa, in cele din urma, vazand ca n-o scot la capat, ii propuneam adeseori sa ne despartim. In acest sens, am avut convorbirea cu dansa inainte de a se petrece cele ce au precedat sinuciderea ei".

Sinucisa a baut o cantitate de o jumatate de litru de acid fenic. Solutia i s-ar fi scurs pe barbie si piept, desfigurand-o.
Din "Universul", 1 martie 1912; text selectat de Magda Cristina Ursache

×