x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Furturile din vagoanele de tramway

Acum 100 de ani. Furturile din vagoanele de tramway

02 Sep 2012   •   21:00
Acum 100 de ani. Furturile din vagoanele de tramway

De cateva saptamani curg plangerile la siguranta politiei Capitalei asupra furturilor savarsite in vagoanele de tramway si politia e in imposibilitate de a pune mana pe acesti hoti de buzunare, care fara frica opereaza (...). Un domn venind ieri intr-un vagon de tramway spre gara, insotit de un prieten, in dreptul scolii de artilerie si geniu, acesta din urma i-a atras atentia ca sa se pazeasca de doi tineri (...). In strada Fantanei, cei doi tineri s-au dat jos si numai atunci domnul in chestiune a gasit de cuviinta sa vada daca nu cumva i-a disparut portofelul. Intr-adevar, portofelul, in care avea 380 lei, un abonament de tren si alte acte, disparuse. Imediat s-a dat jos ca sa urmareasca pe hoti, dar acestia fiind mai ageri au reusit sa se faca nevazuti. Pagubasul s-a dus atunci la politie si a reclamat cazul comisarului de serviciu. Acesta i-a spus ca va face cercetari, dar nu crede ca asa curand sa poata prinde pe hoti, caci acestia sunt urmariti de mai mult timp (...). Cu aceasta ocazie d. comisar a spus pagubasului ca hotii acestia sunt foarte gentili cu pagubasii. Ei trimit de obicei actele si hartiile gasit prin portofelele furate pagubasilor, acasa.

Un copil omorat de automobile
Un accident de automobile cu urmari mortale s-a intamplat ieri, la orele 3 si jumatate dupa-amiaza, in dreptul strazii Sevastopol. Automobilul de piata cu No. 581, proprietatea dlui Gherasim Luptoschin, din comuna Baneasa, condus de soferul Petri Nedolaz, trecand cu mare viteza inspre Sosea, in dreptul strazii Sevastopol, a calcat pe copilul Luvici Bolintineanu, de 10 ani, care voia sa traverseze strada. Rotile din stanga trecand peste nenorocitul copil, i-au fracturat coastele si i-au spart capul pe mi multe locuri. Soferul a dat drumul masinii si cu o viteza nebuna si-a continuat drumul, crezand ca va scapa fara a i se putea lua numarul. Nenorocitul copil ramasese in nesimtire, lungit pe pavaj, scaldat intr-un lac de sange. A fost ridicat de jos de catre trecatori si sergentul din post si dus la spitalul de copii. Cu toate ajutoarele medicale ce i s-au dat, victima Luvici Bolintineanu a incetat din viata dupa o scurta agonie. Avizandu-se circa 15, d. comisar sef N. Ionescu a pus in urmarire pe soferul criminal si spre seara acesta a fost prins si adus in localul circumscriptiei (...).

Impuscat din imprudenta
Ieri dupa-amiaza, dra Olga Martinitz, de 17 ani, neavand altceva mai bun de facut, a luat un pistol din salon si, ducandu-se in curtea locuintei parintilor sai din strada Radu de la Afumati No. 65, a inceput sa traga in vrabiile din pomi. Un glonte ratacindu-se a nimerit in partea stanga a spatelui pe zidarul Gheorghe Stefan, care lucra la o bina de contructii in apropiere. Ranitul a fost la spital, iar dra Olga Martinitz a fost supusa unui interogatoriu (...).
Din "Universul', 3 septembrie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×