x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Grav acccident de automobil

Acum 100 de ani. Grav acccident de automobil

11 Oct 2012   •   00:30
Acum 100 de ani. Grav acccident de automobil

Un grav accident de automobil s-a întâmplat ieri la amiază, pe bulevardul Elisabeta. Automobilul dlui Gh. Bănescu, moşier, venind cu viteză, a lovit în dreptul casei cu No. 20 pe dnul Mihai Gherovici, trântindu-l jos. Botul maşinii i-a zdrobit partea dreaptă a capului, descoperindu-i creierii. În stare gravă, victima a fost transportată la spitalul Colţea. Şoferul a fost arestat. Circumscripţia 2 a deschis o anchetă.

Accidentul din strada Carol
Ieri pe la ora 1 după amiază, căruţaşul Darie Gastin, din strada Câmpului 8, pe când conducea o căruţă cu 2000 de kg de lemne, a călcat la încrucişarea splaiului Rosetti cu str. Carol, pe un anume Filip Neirider, în vârstă de 74 de ani, domiciliat în str. Popa Petre 16. Bietul bătrân s-a ales cu picioarele rupte de la genunchi. În stare disperată, a fost transportat la spitalul Colţea. Căruţaşul a fost arestat.

Accidentul din Academiei
Muncitorul Ion Dumitru, din str. Salinelor No. 21, pe când lucra pe strada Academiei, la binaua în construcţie de lângă grădina Raşca, o macara i-a apucat mâna, zdrobindu-i-o. La Salvare a fost pansat.

Furt de bijuterii

Dna Maria Dalizma a reclamat aseară la circumscripţia 2 că pe când dormea pe o canapea din spălătoria dumisale din strada Sfinţii Apostoli No. 29, necunoscuţi s-au introdus înăuntru şi au furat de pe masă o geantă de piele verde în care se aflau următoarele obiecte de valoare: un ceas de damă de aurl; un lanş scurt şi altul lung de aur; o broşă de aur cu diamante, în valoare de 700 lei; un lanţ de aur; o broşă de argint, în valoare de 100 lei şi un portmoneu mic, în care se afla suma de 12 lei. Circumscripţia a avizat imediat siguranţa poliţiei Capitalei, care a luat măsuri pentru prinderea hoţilor.

Alt furt

Siguranţa Capitalei a arestat pe doi pungaşi minori, Lazăr Rosenfeld, de 14 ani, şi David Schwartz, de 12 ani, care, în noaptea de 6 octombrie, au furat, prin spargere, de la d. Sali Dolingher, din str. Iatropol 25, mai multe obiecte de îmbrăcăminte şi o pereche de cercei.

Nenorocirea de la Cărămidarii de Jos

Ieri dimimeaţă, pe la orele 11, lucrătorul tinichigiu Gheorghe Mărculescu, din strada Dobroteasa No. 22, se afla pe acoperişul bisericii Cărămidarii de Jos, ocupat de reparaţia tinichelei. Pe când aşeza nişte jgheaburi, nenorocitul a făcut un pas greşit şi a alunecat de la o înălţime ameţitoare. Comisarul Boruzescu, de la circumscripţia 29, a vestit societatea de Salvare, care a trimis o ambulanţă cu internul de serviciu la locul accidentului. Deşi i s-au dat îngrijiri, Mărculescu a rămas în nesimţire. Salvarea la dus la spital, unde a fost reţinut, starea lui fiind foarte gravă. Mărculescu are capul spart şi numeroase contuziuni prin toate părţile corpului.
Din "Universul", 11 octombrie 1912; texte selectate de Veronica Bectaş

×