x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. În Gara de Nord

Acum 100 de ani. În Gara de Nord

18 Ian 2013   •   00:00
Acum 100 de ani. În Gara de Nord

Aseară, la orele 7 şi 40 de minute, locuitorul Tusor Năstase, de fel din comuna Militari, voind să traverseze linia ferată în apropierea podului, a fost surprins de trenul Expres No. 6, care venea dinspre Burdujeni. Botul locomotivei izbindu-l, l-a aruncat la o parte. Din fericire, Tudor Năstase s-a ales numai cu două răni la cap, care nu sunt grave. El a fost pansat la spitalul Filantropia. – Acum câteva zile am publicat amănunte asupra unui furt săvârşit în Gara de Nord. Ieri am aflat că d. comisar Constantinescu cercetează alte noi furturi săvârşite în Gara de Nord, printre care şi un furt de bilete.

Accidentul din strada Costa-Foru

Un accident de trăsură s-a întâmplat aseară, la orele 8, pe strada Costa-Foru, colţ cu bulevardul Carol. Ion Vlădăreanu,servitor la d. dr. Moscu, din str. Dionisie No. 90, trecând pe lângă trotuar cu bicicleta, o birjă a dat peste el, trântindu-l de pavaj. Birjarul, în loc să oprească, a dat bice cailor, reuşind să dispară înainte de a i se putea lua numărul. Victima a fost dusă la spitalul Filantropia. Un infirmier l-a pansat şi a declarat subcomisarului Dragomirescu că rana nu e gravă. Vlădăreanu, ducându-se acasă, stăpânu-său a constatat că, contrar afirmaţiilor infirmierului, rana e foarte gravă. D. dr Moscu l-a urcat într-o birjă şi l-a dus la spitalul Brâncovenesc, unde internul de serviciu, constatând că rana e într-adevăr foarte gravă, l-a internat. D. inspector Rafael făcând cercetări în decursul nopţii, a reuşit să aresteze pe birjar.

Arestarea unei mame denaturate
Acum două zile s-a găsit pe Calea Plevnei, în dreptul casei No. 29, un copil de sex feminin, în vârstă de o lună. În urma cercetărilor făcute s-a dovedit că mama copilului este femeia Elena Popescu, din strada Toamnei No. 4. Denaturata mamă a fost arestată ieri şi va fi înaintată Parchetului.

Furt în tramvai

Ieri, după-amiază, dlui colonel Vlădescu, pe când se afla în tramvaiul de pe Calea Moşilor, i s-a furat din buzunar un ceasornic de aur. Siguranţa Capitalei a fost anunţată.

Greva curelarilor

Lucrătorii curelari de la fabrica Mandrea continuă greva declarată luni. Ei s-au întrunit ieri-dimineaţă la orele 9 şi au trimis o comisiune de parlamentari la patronul fabricii, care a promis că va da răspunsul astăzi. Aseară, lucrătorii grevişti au ţinut o întrunire la care a luat parte şi un număr considerabil de lucrători pielari străini de grevă. Oratorii au îndemnat pe lucrători la rezistenţă şi răbdare, care va trebui să aducă roadele dorite.

Un frate îşi împuşcă sora

Iaşi. Lucrătorul Ioan Pavel din Şoseaua Socola, umblând cu o armă, din greşeală, a împuşcat-o pe sora sa Elena, de 16 ani. Victima, în stare foarte gravă, a fost transportată la Spitalul Sf. Spiridon. Ioan Pavel a fost arestat.
Din “Universul”, 18 ianuarie 1913; texte selectate de Tudor Cireş

×