x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Îndiguirea Dunării

Acum 100 de ani. Îndiguirea Dunării

26 Feb 2012   •   21:00

Directiunea serviciului de ameliorare funciara de la ministerul de domenii, cerand sa se aprobe indiguirea insulei Borcea, d. dr. Antipa, inspectorul general al pescariilor, a inaintat un raport amanuntit asupra modului cum trebuie facuta aceasta indiguire. D.I. Lahovari, ministrul de domenii, studiind acest raport,
s-a convins ca e in adevar nevoie de a discuta pe larg aceasta chestiune, spre a se stabili dupa o matura chibzuiala liniile generale pentru executarea programului de lucrari ce se vor face in zona inundabila a Dunarii. Din comisiunea intocmita pentru lucrarile la zona inundabila a Dunarii fac parte directorii ai CFR, portului Constanta, scolii de poduri si sosele, al institutului meteorolo­gic si al institutului geologic, al serviciului sanitar si al pescariei statului.

Clubul calaretilor
Clubul calaretilor Bucuresti, societate sportiva, cu scop de a dezvolta gustul de calarie si a contribui la im­bu­natatirea rasei cailor, organizeaza anul acesta al doilea mare concurs hi­pic national pentru toti amatorii acestui sport, ofiteri sau civili. Acest concurs se va tine potrivit regulamentului concursului hipic din 1911 la finele lunii mai crt., sub inalta presedintie a A.S.R. Principele Ferdinand al Romaniei. Acei care doresc a poseda acest regulament se vor adresa la sediul Clubului, str. Lucaci No. 31, care il va expedia imediat gratis. Clu­bul se adreseaza tuturor in­sti­tu­tiilor si persoanelor particulare din tara crescatori de cai, cu rugamintea de a se inscrie ca donatori.
Din "Universul", 27 februarie 1912; texte selectate de Tudor Cires

×