x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani: Întâmplări din Capitală

Acum 100 de ani: Întâmplări din Capitală

04 Ian 2012   •   21:00
Acum 100 de ani: Întâmplări din Capitală

Agresiunea din str. Brosteni. Precupetul Ghita Marin, din str. Brosteni, mergand ieri spre casa, a fost atacat de Paun Dumitru si Marin Dumitru, din aceeasi strada, care l-au batut intr-un mod ingrozitor, furandu-i si marfa din cos. Derbedeii au fost arestati.

Nenorocirea de la fabrica Abramovici. Pe cand lucratorul Dumitru Marin, din str. Spiroiu nr. 2, lucra in atelierul fabricei Abramovici, un vas cu zinc topit s-a varsat peste el, facandu-i arsuri grave la amandoua mainile. Internul de la Salvare l-a salvat.

Arestarea unor pungasi. Ieri au fost arestati si condusi la circ. 1 pungasii Stoian Marin si Manda Nicolae, din Calea Calarasilor, care au furat din geanta dnei Ecaterina Teodorescu, din str. Minotaurului No. 26, un portmoneu cu 20 lei. Hotii au fost inaintati sigurantei.

Inceputuri de incendii. Un inceput de incendiu s-a declarat ieri la casa dlui Delericu, din str. Dom­nitei No. 16. Cosul casei nefiind de mai mult timp curatat, luase foc.
Un alt inceput de incendiu s-a declarat in str. Sf. Stefan No. 7. Cosul casei luand foc, flacarile s-au intins la acoperis. Focul fiind la timp observat, a fost repede stins.

Un comerciant escrocat. Comerciantul I. Eschenazi, din str. Carol No. 37, a reclamat ieri sigurnatei Capitalei ca acum cateva zile s-a prezentat la domnia sa un individ N. Goldstein, de fel din Craiova, str. Horei No. 10, dandu-se drept reprezentantul unei case comerciale de acolo si l-a escrocat cu suma de 1.000 lei. Domnia sa scriind la Craiova casei in chestiune, a primit raspunsul ca a fost probabil victima unei escrocherii. Siguranta, facand cercetari, a stabilit ca N. Goldstein a parasit tara prin punctul Predeal.

Furt de 1.300 lei. Agentii sigurantei Capitalei au arestat ieri pe Gh. Vasilescu, zis Lepadatu, care a furat, pe cand se afla in tramvaiul electric, macelarului Irimescu din str. Romda No. 21, suma de 1.300 lei. Hotul va fi inaintat azi parchetului.

Alte intamplari din Bucuresti si din tara
Anunt. Vechea societate generala a functionarilor comerciali (cu se­diul in str. Imprimeriei 48) roaga pe toti functionarii comerciali din ma­ga­zinele, cat si din birourile particulare din intreaga tara cu drepturi electo­rale sa-si tirmita adresele, in ve­derea unei statistici folositoare cauzei lor.

Conferinta. Asta seara, joi, ora 9, d. dr G. Miron isi va tine la Ateneu conferinta: "Bucurestii din punct de vedere sanitar". Intrarea libera.

Scolare. Gimnaziul "G. Sincai" din Capitala va serba marti, 10 a.c., a nouasprezecea aniversare a inaugurarii sale.

Judiciare. Ieri a fost inaintata parchetului femeia Lina Ilie din fundatura Raionului No. 1 din Capitala, care se indeletnicea cu coruperea de minore.

Militare. In vederea noilor regimente infiintate, ministerul de razboi aduce la cunostinta generala tuturor ofiterilor de rezerva sa faca cunoscut cat mai urgent noile adrese exacte regimentelor in care conteaza, pentru ca acestea sa fie in masura spre a-i putea instiinta in orice moment si la diferite imprejurari.

Fapte bune. Domnisoara Zoe Vladoianu, proprietara mosiei Doba (Romanati), a imbracat cu ocazia Anului Nou 60 de elevi de scoala, trei fete si copii saraci si trei vaduve din comuna.
Din "Dimineata", 5 ianuarie 1912; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×