x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. O nouă ispravă a hoţilor de mărfuri din vagoane

Acum 100 de ani. O nouă ispravă a hoţilor de mărfuri din vagoane

30 Aug 2012   •   21:00
Acum 100 de ani. O nouă ispravă a hoţilor de mărfuri din vagoane

Asta noapte sergentul de oras postat in gara Filaret a surprins pe cinci indivizi, in momentul in care voiau sa fure fructe din vagoanele ce stationau in gara. Hotul, luand-o la fuga, sergentul l-a somat sa opreasca si a tras mai multe focuri de revolver in urma lor, reusind astfel sa alarmeze paznicii si acarii din gara.

Patru oameni injunghiati
In numar de patru, un acar si trei paznici, au atinut calea hotilor, care, vazandu-se amenintati sa fie prinsi au scos cutitele si s-au napustit asupra celor ce li se puneau in cale. Toti patru au fost raniti. Cu toate acestea, unul dintre hoti a fost prins. El e un anume Matei Florea, ceilalti au reusit sa dispara. Avizandu-se autoritatile la fata locului, au sosit d. I. Mitileneu, prefectul politiei, d. Maior Archip, comandantul sergentilor de oras, si inspectorul de serviciu, care au inceput cercetarile. In momentul cand punem ziarul sub presa ­ orele 3 dimineata ­ un intern de la salvare a plecat la locul unde s-a intamplat faptul, spre a pansa pe cei patru raniti. Dupa cate am putut afla, ranile lor nu sunt grave.

Talharia din bulevardul Independentei
O indrazneata talharie a fost savarsita asta-noapte la locuinta dlui capitan Victor Garbea, din bulevbardul Independentie No. 21. In lipsa dlui capitan de acasa, niste hoti s-au introdus prin spargerea unui geam, in casa, spre a fura. Servitoarea, auzind zgomot intr-o odaie, a intrat dand peste hoti. Acestia, vazandu-se surprinsi, s-au napustit asupra ei, incercand sa o suprime. Nenorocita a inceput atunci sa tipe. Ordonanta auzind tipetele servitoarei, a venit in graba in ajutorul ei. Hotii au sarit pe fereastra n strada, lasand in gradina lucurile ce le ridicasera din casa. Aducandu-se cazul la cunostinta politiei, hotii au fost pusi in urmarire.

Conferinta de presa
Domnul maior Darvari, din statul major, seful biroului de presa format pentru manevrele de anul acesta, a convocat pe toti reprezentantii speciali ai ziarelor pentru maine, la orele 11 dimineata, spre a lua ultimele hotarari in ce priveste modul de functionare al acestui birou pe timpul manevrelor.

Ultimele stiri
Transfer: Domnul M. Galita, profesor titular la liceul din Pomarla, a fost transferat la liceul din Ploiesti, pe locul ramas vacant prin transferarea dlui profesor Cristea Negoescu la Bucuresti. ­ Consiliu de ministri: Luni se va tine la Sinaia un consiliu de ministri sub presedintia dlui prim-ministru Titu Maiorescu. ­ Societatea de tramvaie: Ieri, primaria Capitalei a trimis ministerului de interne adresa oficiala prin care ii cere de a se opri continuarea lucrarilor societatii de tramvaie.
Din "Universul", 31 august 1912; texte selectate de Veronica Bectas

×