x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Rănirea din cătunul Bellu

Acum 100 de ani. Rănirea din cătunul Bellu

20 Sep 2012   •   21:00

Aseara, mai multi derbedei din catunul Bellu, in urma unui chef ce a durat aproape toata ziua, s-au luat la cearta. De la cearta au trecut repede la bataie. In toiul incaierarii, unul dintre ei a scos un revolver si a tras un foc asupra tovarasilor sai de chef. Glontele a nimerit pe cazangiul Andrei Christea, de 18 ani, in pulpa piciorului drept, perforandu-i-o. Ranitul a fost adus cu o caruta la circa 19, de unde s-a avizat Salvarea. Doctorantul Radu, dupa ce l-a pansat, l-a transportat cu ambulanta la spitalul Filantropia, unde a fost internat. Cazul se ancheteaza de catre seful postului de jandarmi din comuna respectiva.

Marele furt din strada Popa Nan
Cu privire la marele furt de la distileria Cobilovici, din strada Popa Nan, care a produs o enorma senzatie in cercurile economice din Capitala, am aflat urmatoarele: Agentii politiei au reusit sa aresteze si pe al treilea hot, care, dupa cum se stie, disparuse, si i-a inaintat pe toti – Teodor Leca, Mihail Constantin si Ghita Bulgarul – sigurantei Capitalei. Si dispartul a facut marturisiri complete, acum. Luati din scurt, autorii furtului au marturisit ca au dus spirtoase furate si unui comerciant din comuna Stefanesti, judetul Ilfov. Comisarii Andreescu si Ciornei au plecat ieri, la orele 2 d.a., cu automobilul din Capitala si s-au dus in numita comuna, unde au facut niste descoperiri dintre cele mai interesante. Asupra ultimelor cercetari vom mai reveni.

Incercare de sinucidere
Elevul Ion Georgescu, de 13 ani, din strada Isvor No. 75, fiind certat de bunicul sau, a incercat sa se sinucida band 75 grame de spirt denaturat, pe cand se afla in strada Sirenei No. 5 la o ruda. Domnul doctorand Radu de la Salvare i-a facut spalaturi stomacale, in urma carora sinucigasul e in afara oricarui pericol.

Spargerea din strada Buzesti
Domnul farmacist Maier a fost acum cateva zile victima unui indraznet furt, savarsit la locuinta dumisale din strada Berzei No. 100 de catre pungatii Stefan Radian de 22 de ani si I. Vasilescu de 20 ani. Iata cum a fost descoperit furtul: Politia Capitalei are la Muntele de pietate in permanenta agenti care supravegheaza persoanele care vin si amaneteaza obiecte de valoare. Se stie ca pungatii, imediat ce au pus mana pe vreun obiect de valoare, se duc si-l amaneteaza la Muntele de Pietate. Sambata s-a prezentat la ghiseul Muntelui de Pietate un tanar ca de 20 de ani, nu prea bine imbracat, si a voit sa amaneteze doua ceasornice de aur si un revolver. Un agent al politiei, care se afla pe sala, banuind ca obiectele sunt de furat, l-a arestat si l-a condus la politie. Domnul inspector Popp, seful Sigurantei, i-a luat un interogator. Asa s-a aflat de cele savarsite de cei doi pungasi, in absenta farmacistului, despre care se stie ca este plecat in voiaj, la Marienbad.
Din "Universul", 21 septembrie 1912; texte selectate de Tudor Cires

×