x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Razie sanitară

Acum 100 de ani. Razie sanitară

19 Sep 2012   •   21:00

Domnul dr. Ciocalteu, medicul orasului Calafat, insotit de politaiul G.M. Dragomir, a facut ieri o razie sanitara inspectand toate brutariile, cantarind painea si observand starea de curatenie a localurilor si postaviile de framantat painea. A mai fost de asemenea inspectata hala de macelarie si intreaga piata, iar cei gasiti ca contravenienti la regulamentele comunale si sanitare au fost dati judecatii.

Mama denaturata
Aseara, pe la orele 8, a fost gasit in dreptul librariei P. Ghergulescu din Calafat, de catre un baiat din pravalie care voia sa inchida obloanele, un copil de sex masculin, de curand nascut. Domnul subcomisar V. Hagiescu si T. Petrescu, ofiter de politie, au dus pe mica creatura in ingrijirea spitalului. Doamna Sofia Ghergulescu a hotarat a boteza pruncul, cumparandu-i lenjeria necesara. Politia cerceteaza acum pentru a gasi pe denaturata mama care a lepadat copilul.

Spargere la Baile Govora
Asta-noapte o banda de sase facatori de rele, prin scoaterea unui geam, s-au introdus in magazinul dlui Paun Georgescu si i-a furat 300 lei in hartie si argint. Tot in aceasta noapte s-a mai spart si bacania dlui Aslan, furandu-i 260 lei si mai multe articole de bacanie. Este de notat ca magazinul dlui Paun Georgescu se afla alaturi de primarie. S-au mai savarsit spargeri la o femeie vaduva si un carciumar din satul Govora. Pana acum, autoritatile locale nu au putut descoperi pe faptasi.

Accident mortal in Targoviste
Miltiade Dumitru, logofat la mosia dlui Dim. Balescu din Brosteni, pe cand umbla la o masina de treierat, o curea de transmisiune, apucandu-i haina, i-a fracturat mainile, ranindu-se grav la cap. Victima, transportata la spitalul Filantropia, a murit, cu toate ingrijirile date.

Crima sau sinucidere?
Ieri a fost gasit la varzaria din comuna Tamna (Mehedinti), in apropiere de judecatoria rurala, de catre mai multi tarani care se duceau intr-acolo, jandarmul Tudosie Dumitru, inconjurat de un lac de sange. Prima banuiala a fost ca jandarmul a fost impuscat. Domnul comandant de graniceri si domnul prim-procuror de la Turnu-Severin au cercetat cazul la fata locului si au stabilit ca jandarmul s-a sinucis. Motivul nu se cunoaste pana acum.

Sinuciderea din Dorohoi
Parchetul a fost abuntat telegrafic despre o sinucidere intamplata la Paltinis. Sateanu Vasile I. V. Bulhac, profitand de imprejurarea ca a ramas singur acasa, s-a spanzurat de craca unui mar din gradina casei sale. Cauza sinuciderii este o veche boala de care suferea si pentru care nu avea sperante sa se vindece vreodata.
Din "Universul", 20 septembrie 1912; texte selectate de Tudor Cires

×