x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Seria neagră

Acum 100 de ani. Seria neagră

14 Mar 2012   •   21:00
Ranita de un sot brutal
La Spitalul Coltea a fost adusa ieri, cu o ambulanta a Salvarii, femeia Ana Stancescu, bucatareasa in strada Izvor nr. 91. Nefericita avea o multime de rani pe corp si pe maini, iar rotula piciorului stang ii era fracturata. La interogatoriul ce i s-a luat, nefericita femeie a declarat ca e maritata cu un om care are darul betiei si care de cate ori vine acasa o ia la bataie. Ieri dimineata, Stancescu a venit iarasi beat acasa si de asta-data a batut-o asa de grav pe nenorocita femeie, incat a trebuit sa fie internata in spital.

Moartea banuita a unui copil
In soseaua Colentina No. 109 a incetat din viata copilul Kiriac Papadopol, in etate de numai 20 de zile.
Medicul comunal care a fost chemat sa dea autorizatie pentru inmormantarea copilului a refuzat sub cuvant ca banuieste ca moartea copilului pare a fi suspecta. S-a dispus transportarea copilului la institutul medico-legal.

O mama denaturata
Sergentul No. 787 a condus ieri la circumscriptia a 12-a pe o femeie rea, o mama denaturata, care isi lepadase copilul pe maidanul din fata Primariei si tocmai se pregatea sa fuga. La circumscriptie, luandu-i-se interogatoriul, femeia a declarat ca se numeste Marita Niculescu si e de loc din comuna Frasinu, din judetul Dambovita. Alte declaratii a refuzat sa faca.
Din "Dimineata", 15 martie 1912; texte selectate de Veronica Bectas

×