x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Acum 100 de ani. Sinuciderea de la Spitalul Brâncovenesc

Acum 100 de ani. Sinuciderea de la Spitalul Brâncovenesc

13 Mar 2013   •   00:48
Acum 100 de ani. Sinuciderea de la Spitalul Brâncovenesc

O institutoare se aruncă pe geam, în curte. – O groaznică sinucidere s-a întâmplat aseară la spitalul Brâncovenesc, în următarele împrejurări: La spital se afla internată de mai multă vreme d-ra Maria Gh. Tăut, institutoare la şcoala românească de la Sofia, care era bolnavă de nefrită. Pe la orele 7 şi jumătate, d-ra Tăut s-a dus la latrina diviziei a doua, de la etajul I, şi cum nu era supraveghetă de nimeni, a deschis fereastra şi s-a aruncat în curte, cu scopul de a se sinucide. Nenorocita a rămas în nesimţire într-un lac de sânge. Imediat sinucigaşa a fost ridicată de jos şi dusă în secţia chirurgicală. Cu toate ajutoarele ce i s-au dat de către medicii spitalului, nenorocita institutoare a încetat din viaţă, fără a-şi fi revenit o clipă în simţiri. (...) Cauza acestei sinucideri e boala de care suferea sinucigaşa şi care îi pricinuia mari dureri.

Sinuciderea din strada Norilor

Un tânăr îşi trage un glonte în piept. – O a doua sinucidere s-a întâmplat aseară, tot la orele 7 şi jumătate, în strada Norilor No. 11. Mecanicul Ion Grigorescu, de 22 de ani, de fel din Bacău, şi-a tras un glonte de revolver în inimă, rămânând mort pe loc. Iată cum s-au petrecut lucrurile. Pe la orele 7, Grigorescu, venind acasă, s-a luat la ceartă cu concubina sa, Athena Ionescu, care se plicitisise de el şi voia să-l părăsească. Grigorescu, care o iubea însă din toată inima, nu voia să audă de despărţire. La urmă, văzând că nu va reuşi să convingă pe concubina sa să renunţe la planul de a-l părăsi, şi-a pus în gând să se sinucidă. Rămânând singur în casă, a scris o scrisoare, şi apoi luând un revolver, calibrul 8, a ieşit în curte unde şi-a tras un foc în piept. (...)

Accidentul unui marinar german

Marinarul german Rudah, venit ieri de dimineaţă din Germania în Capitală cu detaşamentul care pleacă la Constantinopol, aflându-se la Turnverein, în strada Brezoianu, şi făcând gimnastică, a căzut şi şi-a scrântit piciorul stâng. Cu automobilul Salvării, marinarul Rudah a fost dus la Spitalul Colţea, unde a fost internat.

Rănirea din Şoseaua Colentina

La groapa de nisip a dlui Hagi Tudorachi, din şoseaua Colentina 102, se află un păzitor turc, anume Midem Salim, în vârstă de 19 ani. Ieri dimineaţă, pe la orele 6, turcul s-a luat la ceartă, din cauza unor lopeţi, cu muncitorul Tănase Voicu, de 63 de ani, de fel din comuna Cojeasca (Dâmboviţa). Din ceartă, au început să se îmbrâncească şi, la un moment dat, turcul, înfuriat, a scos un revolver şi a tras asupra lui Voicu două focuri, din care un glonţ l-a lovit în umărul drept. Fiul lui Tănase Voicu, anume Vasile, în vârstă de 27 de ani, văzând pericolul în care se afla tatăl său, i-a sărit în ajutor. După ce a rănit pe bătrân, Midem Salim a întors arma asupra lui Vasile, trăgând asupra lui patru focuri, fără a-l nimeri, însă. (...)
Din “Universul”, miercuri, 13 martie 1913; texte selectate de Magda Cristina Ursache

×